Skip to main content
  • 23.10.2022.

New York uvodi zakon koji bi trebao pomoći u sprječavanju predoziranja

New York je usvojio prijedlog novog zakona u cilju sprječavanja predoziranja na frekventnim lokacijama noćnog života

Piše: 

Zakon nosi naziv “Intro 56”, a kada stupi na snagu osigurat će besplatne Nacranove pakete naloksona klubovima i barovima, najavio je ured gradonačelnika New Yorka.


Foto Nicolai Berntsen (Unsplash)

Lokacije u kojima je aktivan noćni život će također morati sudjelovati u redovnim treninzima kako bi naučili kako prepoznati predoziranje, kako pravovremeno reagirati i kako se koristiti lijekom. Ovaj zakon stupa godinu dana nakon pokretanja centara za prevenciju predoziranja u New Yorku, kao i šireg pristupa testnim trakama za fentanil.

New York trenutno proživljava veliku krizu predoziranja među njegovim stanovnicima zbog takozvane “fentanilske krize”. Prema podacima, 2020. je bila crna godina za New York zbog rekordne količine predoziranja.

“Svako tri sata, jedan naš sugrađanin se predozira. Vrlo je važno da iskoristimo svaki mogući alat u borbi protiv toga. Paketi pomoći u klubovima i barovima će uvelike u tome pomoći.” rekao je gradonačelnik New Yorka Eric Adams.

Novi zakon stupa na snagu 11. siječnja 2023.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2