Skip to main content
  • 20.02.2024.

Nova studija otkriva da su obožavatelji Daft Punka među najsretnijima na svijetu

Analiza više od 200 tisuća objava na Redditu otkrila je emocionalni učinak jedinstvene sposobnosti Daft Punka da potakne sreću i zajedništvo među ljubiteljima glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

Drunk Monkeys

Oni možda jesu roboti – i to oni koji ne postoje – ali Daft Punk se nastavljaju povezivati s obožavateljima na duboko ljudskoj razini.

Nedavno istraživanje je proveo Preply analizom preko 200.000 popularnih objava i komentara u Reddit zajednicama 92 popularna glazbena umjetnika i benda. Studija nudi uvjerljiv uvid u emocionalne krajolike koje su obilježili različiti glazbenici.

Koristeći skup podataka koji su nazvali “Emocija”, istraživači su označili emotivne riječi i fraze kako bi razlučili prevladavajuće osjećaje koje pobuđuje rad svakog umjetnika. Ovaj metodološki pristup pružio je bogato, podacima vođeno razumijevanje toga kako umjetnici poput Thomasa Bangaltera iz Daft Punka i Guy-Manuela de Homem-Christoa potiču jedinstveni osjećaj sreće i zajedništva među svojim obožavateljima.

Nedavno je Quinn Smith, bubnjar Daft Punka objavio kako dvojac na disku ima neobjavljeni peti studijski album na kojem “rade” te se nada da će ugledati svjetlo dana unatoč činjenici što Daft Punk službeno više ne postoje.

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.