Skip to main content
  • playstation4
  • 13.02.2013.

Novi Playstation bit će najjeftiniji dosad

Prema pisanju svjetskih medija najnovija Sonyjeva konzola PlayStation 4 koja će službeno biti predstavljena za koji dan bit će jeftinija od prethodnih serija i pristupačnija kupcima.

Naslovna foto

playstation4

Playstation 4 čija će najava službeno izaći 20. veljače 2013. trebao bi se prodavati za 428 dolara, što je u odnosu na prethodni Playstation 3 koji je iznosio 599 dolara znatno niže. Na tržište u najmanju ruku japansko i američko bi trebao stići do kraja ove godine, stadndardno oko Božića, a potom početkom 2014. i na europsko iako službenih informacija još uvijek nema.

{youtube}d-3GMHIgR-U{/youtube}

Po uzoru na Nintendo Wii i Sony prema svemu sudeći namjerava prodavati  konzolu ispod svoje proizvodne cijene, a profit će se tražiti na igraćem tržištu. Ideja je jasna – uređaj učiniti što pristupčanijim kupcima, a bolja zastupljenost konzole trebala bi omogućiti i veći priljev novca od sadržaja koji će se konzumirati na samoj konzoli.

Na novoj „Plejki“ nećete moći igrati rabljene igre, jer će sve igre biti na jednom PSN računu. Točnije svoju igru možete prodati nekom drugom korisniku, koji će moći samo odigrati nekoliko razina, a za ostale razine morat će platiti.

Također sve igre koje trenutno imate na starijoj verziji PlayStation-a neće se moći pokrenuti na novoj. Mnogi korisnici su već izjavili svoje nezadovoljstvo, ali Sony ostaje pri svojim odlukama, stoga jeftinije cijena konzole ima svoje uvjete.

sony-playstation
 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2