Skip to main content
  • 14.10.2021.

Otvara se prvi moderni muzej posvećen kulturi elektroničke glazbe

Novi muzej elektroničke glazbe "Our House", 29. listopada se otvara u Amsterdamu

Piše: 


Team koji stoji u pozadini priče ističe ovo kao prvi moderni muzej posvećen kulturi elektroničke glazbe.

Posjetitelje iznutra očekuje šest izložbi i 15 instalacija, među kojima su i doprinosi Carla Coxa, Zaklade Frankie Knuckles, Charlotte de Witte, Armina van Buurena i Kevina Saundersona. Flyeri, galerije fotografija, interaktivni gramofoni, ritam mašine, dokumentarni filmovi i 4D audio-vizualni doživljaj- 'The Culture Ride' također su dio postave.

Prikladno, muzej Our House nalazi se na adresi na kojoj je nekad boravio iT, jedan od prvih klubova house glazbe u nizozemskoj prijestolnici koji je djelovao od 1989. do 2002. godine, a kasnije se nakratko ponovno otvorio prije nego što se trajno zatvorio 2004. godine.

"Zajedno s više od 150 međunarodnih umjetnika, promotora, kreativaca, producenata, kustosa, operatora i DJ-a, posljednje dvije godine radili smo na realizaciji zbirke", rekao je suosnivač projekta Jeroen Jansen.

Drugdje u Europi, ovaj mjesec bi trebao biti otvoren i Frankfurtski muzej moderne elektroničke glazbe (MOMEM). U međuvremenu, britanski zaljubljenici još uvijek mogu posjetiti londonski muzej Horniman gdje je otvorena izložba 'Dance Can't Nice: Exploring London's Black Music Spaces', koji uključuje sadržaj o garage, grime, bashment, jazz glazbi itd.

Izvor: DJ Mag

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk