Skip to main content
  • 19.12.2021.

Sven Vath će biti kustos izložbe na otvaranju Muzeja elektroničke glazbe 2022.

Prva izložba uključuje ploče, fotografije, letke, filmove, glazbu i Väthovu privatnu zbirku umjetnina.

Piše: 


U Frankfurtu će 6. travnja 2022. svečano biti otvoren Muzej moderne elektroničke glazbe (MOMEM). Smješten izravno u srcu glavnog grada u Hauptwacheu, muzej će predstaviti izložbu "Sven Väth – It’s simple to tell what saved us from hell" suradnja između bliskih prijatelja Svena Vätha i Tobiasa Rehbergera.

Alex Azary, direktor MOMEM-a, govorio je i rekao: “Nema bolje izložbe otvaranja za MOMEM, jer su Sven Väth i Tobias Rehberger svaki na svoj način prenijeli kulturu elektroničke glazbe iz Frankfurta u svijet.”

Zajedno, DJ i producent elektroničke umjetnosti Väth i vizualni umjetnik Rehberger sada kuriraju MOMEM-ovu izložbu otvaranja, u kojoj će zajedno otkriti ​​privatnu arhivu Svena Vätha. Ploče, fotografije, letci, filmovi, zvukovi i Väthova privatna umjetnička zbirka čine središte i početnu točku ovog putovanja u zajedničku prošlost elektroničke glazbene kulture od kasnih 1980-ih.

Javlja se vrlo osobno viđenje ovog najvažnijeg dijela kulturne povijesti, u kojem se kultura elektroničke glazbe društveno formirala u nekoliko europskih gradova poput Berlina, Londona, Manchestera i, naravno, Frankfurta na Majni, i odatle je započela svoj trijumfalni put po svijetu. „Veoma se veselimo zajedničkom radu na ovoj izložbi i sami smo uzbuđeni vidjeti kamo će nas ovo zajedničko putovanje odvesti“, radosno motivirani govore Sven Väth i Tobias Rehberger.

Otvorenje MOMEM-a obilježit će se uz veliki party sa Svenom Väthom 08.04.2021.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2