Skip to main content
  • 20.08.2023.

Plesna himna 90-ih prekinula teniski meč usred poena

Nesvakidašnja situacija na teniskim terenima

Piše: 

Za vrijeme napetog polufinalnog meča između Jessice Pegule i Ige Swiatek na WTA Canadian Open turniru iz serije tisuću zasvirala je “Cotton Eye Joe” na iznenađenje svih prisutnih. U trenutku odigravanja tie breaka drugog seta, nedugo nakon servisa usred važnog poena, na zvučnicima centralnog teniskog terena u Montrealu zasvirala je plesna himna 90-ih zbog čega se meč morao nakratko prekinuti.


Foto RednexMusic com

U trenutku prekida poena, Jessica Pegula je vodila 4:3 u tie breaku nad Igom Swiatek, no uz pomoć prekida i ponavljanja poena trenutna broj jedan tenisačica na svijetu je iskoristila priliku i okrenula tie break u svoju korist te dobila set. Ipak, “Cotton Eye Joenije utjecao na finalni ishod teniskog susreta, u finale je prošla Amerikanka Jessica Pegula koja se na press konferenciji nakon meča osvrnula na nesvakidašnju situaciju sa terena.

“Stvarno smiješna situacija” otkrila je Jessica Pegula novinarima te dodala “Nikad nisam mislila da se takva situacija može dogoditi, a kamoli da zasvira “Cotton-Eye Joe. U tom trenutku sam samo razmišljala je li se ovo stvarno događa, od svih pjesma da je ona zasvirala.”

Cotton Eye Joe” je plesni hit iz 90-ih za koji je zaslužna švedska eurodance grupa Rednex. Šveđani su u svom najvećem hitu spojili elemente eurodancea i countryja. Pjesma se 1994. našla na prvom mjestu top ljestvica diljem svijeta, a brojni TV kanali i glazbeni časopisi je smatraju jednom od najboljih dance pjesama 90-ih godina.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.