Skip to main content
  • 11.04.2023.

Priča o Stelli Bossi koja je od plesa na društvenim mrežama došla do DJ pulta

Tijekom posljednjih godina mogli ste je vidjeti svugdje na društvenim mrežama, od plesa u dućanima do plesa na ulicama, no ipak svoje mjesto je pronašla za miksetom

Piše: 

 

Stella Bossi svoju brojnu internetsku praćenost gradi dugi niz godina, no njen eksponencijalan rast se dogodio 2018. godine. Video koji ju je lansirao snimljen je ispred berlinskog kluba Kater Blaua nakon njegovog zatvaranja u ranim jutarnjim satima.

U jednom intervjuu otkrila je detaljniju priču o njenim počecima “Kada sam počela objavljivati na Instagramu nisam imala plan. Dosadilo mi je gledati samo tuđi sadržaj na društvenim mrežama te sam krajem 2018. odlučila da moram napraviti nešto kreativno, a to je bio ples.”


 

Ples uz ritmove elektroničke glazbe u javnosti postao je njen zaštitni znak, ali snimanje videa nije uvijek bilo lako izvedivo, jer otkriva kako je znala upasti u probleme zbog njih. “Imala sam razne situacije za vrijeme snimanja videa – od toga da su me izbacivali iz dućana zbog plesa u njemu, do pozivanja policije. Svašta se tu događalo.”

Kako joj je praćenost rasla, tako je rastao i pritisak da mora izbacivati sadržaj koji će zabaviti masu partijanera. Proces razrade ideja za snimke, otkrila je da može trajati i satima. “Inspiraciju sam dobivala u raznim situacijama, ali najčešće kada bi bila opuštena npr. pred spavanje. Čim bi legla, razne ideje bi mi se počele javljati u glavi. Odmah bi ih morala zapisati i razraditi, a to bi nekad trajalo svega nekoliko minuta, a često i nekoliko sati.”

Naravno uz ples na društvenim mrežama, Stella Bossi je gradila i svoju glazbenu karijeru. Popularnost joj je definitivno pomogla skrenuti pažnju na sebe, što je ona pametno iskoristila. Nije joj dugo trebalo ni da se odluči za pokretanje vlastite etikete – The Beat Must Fuck, koja je posebno zanimljiva po tome što fanovi glasaju koje će se trake potpisati za nju.

 

“Dosta glazbe mi se šalje, stoga sam odlučila pokrenuti izdavačku kuću. Svojim fanovima dozvoljavam da glasaju koje trake da potpišem. To nitko dosad nije napravio, stoga je jako zanimljivo. Također ovako dajem priliku nekim manjim izvođačima da se čuje za njihovu glazbu.” zaključuje Stella Bossi.

Posljednje vrijeme Stella Bossi manje pleše po društvenim mrežama, jer se u potpunosti uhvatila uloge DJ-a po klubovima i festivalima diljem svijeta, ali sudeći po objavama rado se prisjeća svojih početaka.
___

Future Scope 14. travnja dovodi Stellu Bossi u zagrebački Boogaloo, a ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Na velikom flooru vrte još Lea Dobričić, Dexon i domaćini DJ Jock b2b Shipe. Mali floor: Lemon, Neroa, Looka!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2