Skip to main content
  • alt

Red Bull Music Academy: For The Record knjiga

Nebrojene fotke, 400 stranica, 15 razgovora, 1 knjiga. Sve je to publikacija kojom Red Bull Music Academy slavi desetljeće i pol postojanja i hoda po oštrici glazbenog napretka.

Piše: 

 
RBMA donijela je na glazbeni krajolik nove boje i oblike i radionicama i festivalima stvarala niti koje spajaju producente, DJ-e, instrumentaliste, vokaliste, glazbene početnike i profesionalce i sve one opijene glazbom u jednu neodvojivo povezanu svjetsku mrežu ritma.


Photo: Studio Riethmüller
 

Knjiga " For The Record" kroz 15 razgovora spaja pionire i utjecajne figure koje su stvarale, pokretale i mijenjale žanrove. Povlače značajne teme i govore o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti glazbe.
 
Stranice se prelijevaju mislima i razmatranjima ekipe iz disco i pop kultutre poput Chica, Daft Punka, Davida Bowieja, Madonne, The Human League i Heaven 17. Tu je i dama neo-soula Erykah Badu, zatim rapperi iz Velike Jabuke The Underachievers i dva velikana svatko iz svoje zlatne ere elektronike DJ Harvey i Ben UFO, kao i jamaičanski Lee "Scratch" Perry s britanskom legendom produkcije Adrianom Sherwoodom.

alt

 
Mjeseci i mjeseci rada, golemi trud da se intervjuiraju ovi velikani koje su autori knjige lovili po Amsterdamu, Parizu, New Yorku i Berlinu rezultirali su jednom od najboljih pisanih materijala o stanju glazbe i glazbene industrije. Teme će gađati u samo srce onoga što glazba jest i što znači i tangentno se doticati svega od live izvedbi, instrumenata i sučelja, preko bubnjeva i ritma pa sve do konceptualizma.
 
Zaista sočno štivo za svaki dan i možda najbolja glazbena učionica koju ćete ikad imati. Tridesetak mentora na ovim arcima papira sažet će sve ono što su naučili za vrijeme svog boravka na Zemlji. Ako oni iskusniji od tebe pričaju, sjedneš i slušaš. Vi nam držite oko tu negdje u susjedstvu jer bi uskoro mogla uklizati nagradna s kojom možete osvojiti ovo muzikalno štivo. 

alt

15 razgovora uključenih u knjgu:
 
João Barbosa x Kalaf Ângelo x Mulatu Astatke
Bernard Purdie x Jaki Liebezeit 
Martyn Ware x Nile Rodgers
Kerri Chandler x Patrick Adams
Gareth Jones x Metro Area
Carsten Nicolai x Olaf Bender x Uwe Schmidt
Benny Ill x Moritz von Oswald
Lee “Scratch” Perry x Adrian Sherwood 
Matias Aguayo x Sly & Robbie
DJ Harvey x Ben UFO
Cosey Fanni Tutti x Nik Void
Modeselektor x Mykki Blanco
Erykah Badu x The Underachievers
Just Blaze x Paul Riser
Robert Henke x Tom Oberheim
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web