Skip to main content
  • 16.10.2022.

Stižu dvije nove knjige o Daft Punku

Iako su se razišli u veljači 2021., Daft Punk su i dalje jedni od najutjecajnijih glazbenika na svijetu

Piše: 

Renomirani izdavač Disco Pogo objavit će potpuno novu knjigu posvećenu Daft Punku nazvanu “We Were The Robots”, 1. ožujka 2023.

Daft Punk je bio važan za formativne godine tadašnjeg magazina Jockey Slut. Ovo je posveta elektroničkom duu kroz koju smo sakupili sve intervjue u jednu knjigu. Od samih početaka, preko objave Discoveryja pa sve do trenutka kada su bili na vrhu glazbene scene će čitati u knjizi” napominju autori knjige.

Predhodnik Disco Poga, britanski magazin Jockey Slut je objavio prvi ikad intervju Daft Punka prije gotovo trideset godina, davne 1994. Na naslovnici britanskog magazina, francuski elektronički duo se prvi put našao 1996. Od tog trenutka u povijesti, Daft Punk se proslavio u jedno od najvećih imena u svijetu glazbe, a njihov utjecaj na elektroničku scenu, ali i kompletnu popularnu glazbenu scenu je nemjerljiv. Iako su se neočekivano razišli 2021., njihov zvuk je i danas podjednako utjecajan kao nekoć.
 

 

We Were The Robots” će sadržavati dosad neviđene fotografije i intervjue francuskih glazbenika. “Ova knjiga je proizvod ljubavi na kojem smo radili otkako se duo razišao i napokon smo ga spremni podijeliti sa svijetom” istaknuli su iz Disco Poga.

Osim knjige “We Are The Robots”, Daft Punk dobiva još jednu knjigu. Novinar s britanskom adresom, Gabriel Szatan priprema knjigu “After Daft” koja će izaći tijekom 2023. “After Daft” će istraživati kulturološki utjecaj i značaj francuskog dua te njihovu glazbenu ostavštinu.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2