Skip to main content
  • 7.05.2018.

Svijet oduševljen izložbom Jeff Millsa u Monte Carlu

Jeff Mills se pokazao kao strastveni kolekcionar u suvremenoj umjetnosti, pa je poziv na izložbu u Art Montecarlu došao u pravo vrijeme.

Piše: 


Ovo je prvi put da se u ovom salonu umjetnosti nalazi sekcija za glazbu i performans u suvremenoj umjetnosti. Tisuće ljudi krajem travnja došlo je iz Londona, New Yorka, Pariza, Milana i Moskve vidjeti što to izlaže Jeff Mills, a izložbu je financirao Prince Albert drugi od Monaka.

Zbirka artefakata i umjetnosti pod imenom "Weapons" izvučena je iz konceptualnih i live izvedbi koje se protežu tijekom čitavog proteklog desetljeća.

Obrađivao je percepciju i kako svatko od nas percipira i vidi stvari drukčije. Prisjećajući se utjecaja iz pada bombe, ova prezentacija istražuje kolateralnu kreativnost techno glazbe i kako su nove vrste prijenosa zamišljene, sintetizirane, prenesene na progresivnije dalekosežne i nepredvidljive pojmove.

Osim ovog dijela Mills je imao svoje radove u dvije prostorije gdje je izložio galerijsku i muzejsku zbirku. Tekst koji je napisao nalazi se na ulazu kako bi upoznao ljude s projektom "Weapons", a između ostaloga ističe:

"Glazba je uvijek korištena kao oružje, a sredinom 1980-ih nastao je oblik plesne glazbe, poznat kao Techno, kao potreba da se podigne i govori intenzivno, tehnologija postaje jeftinija pristupačnija prosječnom osobom, pružajući im mogućnost izgradnje novog tipa umjetničkog oblika i industrije od miješanja ideja i vizije – žanr koji se temelji na istomišljenju i zajedničkim percepcijama o svijetu i stupnju kruženja".

Weapons je definitivno nadmašio dosadašnje radove Jeff Millsa i pokazao njegovu umjetničku širinu. Weapons tako proizvode željeni učinak – znatiželju, interes, propitkivanje. Kroz izložbu Mills se poigrao sa dizajnerima, zvučnim instalacijama, videima i skulpturama.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2