Skip to main content
  • vinil girl
  • 20.04.2013.

Svjetski dan prodavaonica ploča

Danas se, šestu godinu zaredom, obilježava Svjetski dan prodavaonica ploča (Record Store Day), dan kada je većina diskografskih kuća voljna dati svoja izdanja uz iznimne popuste, ali i darovati besplatne koncerte.

Naslovna foto

vinil girl

Aquarius Records  je za danas u svim svojim prodavaonicama pripremio popust od 15 posto na sva vinilna izdanja te 26 posto na sve LP-e iz ponude Universal Music Group, Dancing Bear se uz prigodne popuste od 30 posto i ponudu od preko 1000 naslova domaćih i stranih izdanja po cijeni od pet do 49 kuna odlučio i na nastupe svojih izvođača. Tako će Mangroove  u akustičnoj varijanti zasvirati nekoliko pjesama s njihovog prošle godine objavljenog albuma „Put na mjesec“ koji je nominiran za nagradu Porin 2013 u kategoriji Najbolji album klupske glazbe dok će Filip Fantoni odsvirati singlove „Ines“ i „Onako škiljiš“ kao i par novih pjesama koje će biti uvrštene na njegov debitantski album čiji je izlazak najavljen za jesen.

vinyl records

Dallas Music Shopovi u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Šibeniku pripremili su specijalna izdanja, druženje uz zakusku i raznovrsne svirke. Kupcima je omogućen popust od 15 posto na sve vinile i 10 posto na sva ostala izdanja. Što se pak prigodnih nastupa tiče, u Zagrebu u Dallas Music Shopu u 13 sati svira Hemendex, u Splitu u 12 sati Lovely Quinces, u 11 sati u Zadru Gatos del Mundo, u isto vrijeme u Šibeniku Duo Antiqua, te u Rijeci grupa Morso koja će tom prilikom promovirati novi album „Škare kreda“.

Ambasador manifestacije na svjetskoj razini jest Jack White iz White Stripesa čiji je album „Elephant“ za ovu prigodu otisnut na crno-crvenom vinilu s jedne strane, te posve bijelom s druge strane. Spomenimo još i kako je prodaja vinila dosegla najvišu razinu prodaje unatrag 16 godina, a vlasnik najprodavanijeg vinila 2012. godine je upravo Jack White s albumom „Blunderbuss“ koji se prodao u preko 33 000 primjeraka diljem svijeta.

{youtube}dDhjOw7BQLs{/youtube}

 

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju