Skip to main content
  • 28.02.2021.

Techno glazba može biti učinkovit tretman protiv boli

Još jedna zanimljiva studija o techno glazbi koju ovaj put potpisuje G. Gerra

Piše: 


G. Gerra: 'Neuroendokrini odgovori zdravih dobrovoljaca na 'techno-glazbu': odnosi s osobinama ličnosti i emocionalnim stanjem'. Mnoga su istraživanja pokazala da je glazba učinkovit lijek protiv boli.

U ispitivanju učinaka techno glazbe, G. Gerra je utvrdio značajan porast primjećen u beta-endorfinu, adreno-kortikotropnom hormonu, norepinefinu u plazmi, hormonu rasta i kortizolu. Zaključak je bio da slušanje techno glazbe izaziva promjene u neurotransmiterima, peptidima i hormonalnim reakcijama povezanim s mentalnim stanjem i emocionalnom uključenošću.

Glazba ne može samo umanjiti bol, već može promijeniti vaše emocionalno ili mentalno stanje i zapravo vam čak pomoći da rastete. Ali to se odnosi samo ako volite techno glazbu, jer inače ima mogućnost pogoršanja emocionalnog stanja. Tako će vaša osobnost odrediti kako ćete reagirati na techno glazbu.

Nadalje, zahvaljujući biološkim učincima izazvanim techno glazbom i dokazanom sposobnošću povećanja izdržljivosti i ublažavanja neposrednih negativnih učinaka vježbanja, lako je razumjeti snažnu vezu između techna i cjelonoćnog plesa.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2