Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

U najnovijim istraživanjima otkriveno je da kanabis sprječava COVID

Nedjelja, 23 Siječanj 2022

Kanabinoidi blokiraju stanični ulazak SARS-CoV-2 i varijanti u nastajanju


Spojevi kanabisa spriječili su virus koji uzrokuje Covid-19 da prodre u zdrave ljudske stanice, pokazalo je laboratorijsko istraživanje objavljeno u Journal of Nature Products.


Photo: © iStock/24K-Production

Dva spoja koja se obično nalaze u konoplji - nazvana kanabigerolna kiselina, ili CBGA, i kanabidiolna kiselina, ili CBDA - identificirana su tijekom kemijskog probira kao potencijalna za borbu protiv koronavirusa, rekli su istraživači sa Sveučilišta Oregon State. U studiji su se vezali za šiljaste proteine ​​pronađene na virusu i blokirali korak koji patogen koristi da zarazi ljude.Istraživači su u laboratoriju testirali učinak spojeva na alfa i beta varijante virusa. Studija nije uključivala davanje suplemenata ljudima ili uspoređivanje stopa infekcije kod onih koji koriste spojeve s onima koji ne koriste. Konoplja je izvor vlakana, hrane i hrane za životinje, a ekstrakti se obično dodaju kozmetici, losionima za tijelo, dodacima prehrani i hrani.

"Ovi se spojevi mogu uzimati oralno i imaju dugu povijest sigurne uporabe kod ljudi", rekao je Richard van Breemen, istraživač iz Globalnog centra za inovacije konoplje u državi Oregon. "Oni imaju potencijal spriječiti i liječiti infekciju SARS-CoV-2", rekao je u priopćenju.