Skip to main content
  • 23.01.2022.

Jeff Mills održao koncert ritualne snage na mitskom otoku Delos u Grčkoj

Gledajte Jeffa Millsa kako svira improvizirani set uživo među drevnim ruševinama na grčkom otoku Delos

Piše: 


Na koncertu ritualne snage Mills je nastupio uz indo-francuskog bubnjara na tabli i virtuoza Prabhua Edouarda i francuskog klavijaturista Jean-Phi Daryja.

Legenda techna iz Detroita i njegovi kolege glazbenici premijerno su predstavili svoj novi improvizirani zajednički projekt, "Tomorrow Comes The Harvest" na grčkom otoku Delos, koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.

Nastup je režirao Christos Sarris, a predstavila ju je Zaklada Onassis, koja je prethodno surađivala s osobama poput Charlotte de Witte na produkciji posebno snimljenih nastupa na jedinstvenim lokacijama kao što je drevna Messena.

Govoreći o projektu, Mills je rekao:

Uživo na otoku Delos bilo je iskustvo poput snova. Geografski položaj, situacija i cilj nisu stvari koje bih smatrao normalnim… Kozmička kemija putovanja s veteranom klavijaturistom Jean-Phi Daryjem i tabla majstorom Prabhuom Edouardom nakupila se u nečemu poetskom, što se do ove prilike zamišljalo samo kao proširenje onoga što smo pokojni veliki bubnjar Tony Allen i ja inicirali.

Organizator: "Imali smo još jednu ideju. Trebali smo pitati Jeff Millsa da pušta glazbu u Delosu, bez publike. Kada smo je predložili, rekao je 'da, ali neće biti tako jednostavno'. Budući da su postavka i prostor tako jedinstveni, želio je prvo svijetu predstaviti svoj novi nu-jazz projekt".

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2