Skip to main content
  • 8.05.2024.

5 setova Dixona zbog kojih ćete ga otići poslušati na Gates of Agartha u Cave Romane

Dixon je jedan od sedam headlinera koji će se naći od 7. do 9. lipnja podno istarskog antičkog kamenoloma u sklopu glazbene odiseje Gates of Agartha.

Piše: 

Malo koji glazbenik može plesati po tankoj liniji prošlosti i budućnosti kao Dixon. Više od 20 godina se nalazi za DJ pultom, a za njega njemački mediji kažu da je promijenio zvuk Berlina te na mračne plesne podije vratio vokale, emociju i grandioznu dramu.

Od samog početka svoje glazbene karijere je inovator koji pomiče granice, što se naposljetku danas vidi kroz njegovu cijenjenu etiketu Innervisions. Njegova kvaliteta je prepoznata i od struke, ali i od ljubitelja elektroničke glazbe diljem svijeta, a među brojnim uspjesima koje ima u svom renomeu svakako vrijedi izdvojiti četiri godine na vrhu Resident Advisorove top ljestvice DJ-eva.

Njegovi setovi nisu samo glazba, već priča i putovanje kojem se treba prepustiti. Na bespućima interneta, nema puno objavljenih setova Dixona, ali oni koji su dostupni se smatraju vrijednima kao “sveti gral“, posebice što svaki od njih dolazi iz nekog drugog perioda rada njemačkog glazbenika.

Bar Americas – Guadalajara, Meksiko

Klupski set Dixona, iz vremena kada je bio na vrhu RA-ove ljestvice najboljih DJ-eva, o kojem se pisalo nekoliko osvrta na internetu i za kojeg se tvrdi i da može pridobiti i njegove najveće skeptike.

b2b Âme – Amsterdam Dance Event 2012

Dixon u b2b setu s Âme predstavlja samu srž njihove zajedničke Innervisions etikete.

Boiler Room x Dekmantel x IR

Dixon je čest gost Boiler Rooma, a upravo njegovo prvo solo gostovanje se smatra za jednim od najboljih snimljenih setova popularnog serijala.

GTA Online – After Hours

Jedno nesvakidašnje okruženje u kojem se mogao poslušati Dixonov set je bilo unutar video igre GTA V. Priča glasi da je njemačku elektroničku zvijezdu trebalo nagovarati da snimi set i da svoje djelo i lik za popularni serijal video-igara, ali naposljetku taj set je postao portal u elektroničku glazbu za brojne.

Boiler Room x Transmoderna: London

Posljednje gostovanje Dixona na Boiler Roomu u londonskom Printworksu je ujedno i jedan pod najsvježijih dostupnih setova njemačkog umjetnika. Osim što je Dixon složio sat vremena očaravajuće glazbe, set je popraćen spektakularom vizualnom produkcijom.

Dixon je rado viđeni gost hrvatskih plesnih podija, a ovog ljeta ga imamo prilike slušati na Gates of Agartha u istarskom antičkom kamenolomu Cave Romane gdje zajedno sa sedam headlinera stiže od 7. do 9. lipnja. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

dobar house desktiop
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju