Skip to main content
  • 12.04.2024.

Alan Braxe iz Stardusta otkrio priču o nastanku dance klasika “Music Sounds Better With You”

Uz neizbježni dance klasik plešemo već 25 godina.

Piše: 

Alan Braxe, jedna trećina Stardusta, otkriva priču o jednoj od najprepoznatljivijih i najslavnijih dance pjesama “Music Sounds Better With You” koja je nastala spajanjem nekoliko žanrova.

Braxe se prisjetio susreta s Thomasom Bangalterom iz Daft Punka s kojim je stvorio “Music Sounds Better With You“. Legendarnog člana Daft Punka, Alan Braxe je upoznao u jednom francuskom klubu tako što mu je dao svoju demo traku “Vertigo” koja mu je otvorila vrata prema suradnji.

Thomasu Bangalteru se svidila demo traka te je pozvao Alana Braxea da svira na jednom njegovom partyju, na kojem se rodila sama ideja o “Music Sounds Better With You“. U jednom trenutku Alanu Braxeu je ponestalo traka za svirat pa se odlučio da zavrti Chaka Khan – “Faith“, pjesma koja donosi ključni sample u stvaranjuMusic Sounds Better With You“.

Naposljetku, Thomas Bangalter i Alan Brexe su zajedno ušli u studio i kroz improvizaciju u svega par dana su složili traku, kako bi je član kultnog Daft Punka mogao predstaviti na Miami Winter Music Conferenceu. Već na prvo slušanje “Music Sounds Better With You” je osvojila kolege DJ-eve, a i radijske stanice koji su je zavrtili u svom programu i prije nego li je službeno izašla.

Sve što se dogodilo nakon toga je povijest, a “Music Sounds Better With You” je i dan danas neizbježna traka na plesnim podijima.

sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2