Skip to main content
  • 7.05.2024.

Cura i dečko se na indie sceni “valjaju u parama”

Ekscentrični zagrebački par s novim singlom najavljuje konačno izdanje vlastitog albuma.

Piše: 

Naslovna foto

Neonski

Singlom na engleskom “MUNY YUMMYcura i dečko mašu svojoj publici s Vogue partija, iz zadimljenih noćnih klubova i nezavisne plesne scene, šaljući im pravi klubski banger koji su prepoznali Koolade i DJ-evi BMJ i Goasia, ali i KEXP-jev Darek Mazzone.

Konačno možemo živjeti od svoje umjetnosti, kupovati hranu i plaćati račune novcem od tekstova i beatova. Pjesma MUNY YUMMY je prikaz materijalizacije novca za mladog umjetnika, gej osobu, marljivu povučenu ženu u uslužnoj djelatnosti, ali i afirmacija za mlade nasljednice/ke, mogule, uspješne poduzetnice/ke” poručuju cura i dečko.

Minimalistička atmosfera singla u kontrastu s porukama lirike neobična su pojava za hrvatski radijski eter, a vrckavi vokal je specifičan za ballroom (Vogue) kulturu. Pjesmu su napisali i izvode Cura i Dečko, dok ju je studijski obradio Marko Horvat (MHZ studio).

foto: Neonski

Nakon ponovljenog 24-satnog performansa, novoizdanog albuma za djecu “Ljubičastost” i proljetne turneje s UO SHOOMA, ovim singlom najavljuju i konačno izdavanje vlastitog albuma.

“Trebali smo od nečega živjeti pa smo više svirali nego bili u studiju. Stvarali smo na lajvovima, motivirani potrebama zajednice. Album nismo željeli samo zato što se to od glazbenika očekuje. Važnije nam je bilo dovesti live svirku na super razinu. Sada kada smo do toga stigli, uživamo u završavanju albuma” zaključuju cura i dečko.

sonus 2
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju