Skip to main content
  • 3.01.2024.

Dubar Sound objavio prvi vinyl album “Dream Reality”

Renomirani hrvatski dub producent, nakon dvije nominacije za nagradu Ambasador, 2023. zaključuje s objavom prvog vinyl albuma.

Piše: 

Dražen Čižmek poznatiji kao Dubar Sound je producent s više od 15 godina staža u dub glazbi i bogatom diskografijom koju je podebljao prvim dugosvirajućim vinyl albumomDream Reality“.

Priča o albumu je krenula još s pjesmom “Passion Before Fashion” koja je nastala 2015. te je dugo vremena stajala kao skica jer nije bilo ideje kako je završiti, sve do 2021. kada je konačno bila gotova i poslana Davidu u Warrior Charge. Njemu se pjesma svidjela pa ju je odlučio tiskati na ploču kao jednu stranu 10“ izdanja, ali zbog tadašnje situacije i učestalih lockdowna stvari su se znatno usporile.

Priča je ponovno pokrenuta krajem 2022., ali s idejom da se umjesto singla napravi cijeli album. Osim pjesme “Passion Before Fashion” ostatak albuma je stvaran u periodu od kraja 2022. do kraja svibnja 2023.

Kao gost na albumu pojavljuje se Vanya O, osoba i umjetnik čiji rad Dubar Sound izrazito cijeni i prati od samoga početka te mu je bio velika inspiracija pri nastajanju albuma. Za vrijeme komponiranja pjesama, u cijelu priču kao dolaze Matt i Billie (Woodland Records) te Vedran (PDV Records), kako bi ideju oko ploče što lakše pretočili u stvarnost.

Dubar Sound o samom albumu više otkriva te se zahvaljuje svima na podršci u procesu stvaranja prvog vlastitog vinyla: “Od samoga početka znali smo da će omot raditi naš dragi prijatelj Marko Vojnić Gin (Foreigners Everywhere). Marko je u jako kratkom vremenu odradio odličan posao i dostavio artwork koji u potpunosti prati priču albuma. Za kraj još jednom vam se svima od srca zahvaljujem. Bio je užitak lagodno raditi i prolaziti kroz cijeli proces s vama. Zadnje, ali ne i manje bitno hvala svim prijateljima i ljudima koji prate i podržavaju moj rad. Jednako ste bitni u svemu ovome, svi zajedno smo završili još jedno poglavlje.”

Album “Dream Reality” je zajednički izdan kroz Warrior Charge Records, Woodland Records i PDV, a osim u fizičkom izdanju, prvi dugosvirajući vinyl album Dubar Sounda se može poslušati i digitalno.

sea star desk
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju