Skip to main content
  • 22.03.2024.

Boris Brejcha: “Novi album je putovanje kroz cijelu moju glazbenu egzistenciju”

Boris Brejcha je trenutno na “godišnjem odmoru” od turneja i nastupa, a vrijeme provodi u studiju polirajući posljednje detalje sa svog nadolazećeg albuma.

Piše: 

Tako u 2024. njemačku DJ zvijezdu skrivenu pod Jokerovom maskom, ćešće možemo vidjeti i čuti preko intervjua te društvenih mreža jer se nastupima vraća u svibnju. Boris Brejcha je nedavno objavio novi singl “Miracle” s nadolazećeg albuma “Level One”. Povodom izdavanja nove trake, razgovarao je s njemačkim magazinom “Digital Journal” u kojem se osvrnuo na novu glazbu te otkrio nešto više o svojoj produkciji te umjetnoj inteligenciji u glazbi.

U razgovoru za njemački magazin je otkrio kako uživa u digitalnom dobu, jer nikad prije nisi mogao biti bliže s fanovima i izmjenjivati ideje s njima. “Također, nepoznatim glazbenicima je danas puno lakše predstaviti svoju glazbu cijelom svijetu. Ako znate svoje granice, onda je to sjajno i vrlo presudno za vašu karijeru.”

Pričajući o svom novom albumu i glazbi, otkrio je kako se trenutno nalazi na godišnjem odmoru do svibnja. “Album izlazi 19. travnja, dolazi s 17 traka, zvat će se Level One i biti će jedna važna prekretnica za mene.” te dodao “Novi album je putovanje kroz cijelu moju glazbenu egzistenciju. On će biti jedno veoma emotivno, sanjivo i plesno putovanje.”

Kada s priča o glazbi, danas je neizbježno spmenuti i temu umjetne inteligencije, a Boris Brejcha vidi budućnost u glazbenoj sceni s njom. “Mogu zamisliti da će se umjetna inteligencija implementirati u produkciju. Ja sam osobno probao “Synth GPT“. Samo upišete kakav zvuk želite, i to vam stvori 100 različitih opcija. Moram priznati da je skroz zanimljivo, ali nije još dovoljno razvijeno za mene” zaključuje kako je kvaliteta zvuka još uvijek osrednja te da se kreirani zvukovi u Synth GPT-u ne mogu uređivati, ali mnogo toga će se još popraviti u budućnosti te je uzbuđen vidjeti što će se sve razviti.

Upravo među prvima u svijetu, koji će imati prilike čuti njegov novi album, kao i vidjeti Borisa Brejchu nakon njegove više mjesečne pauze od nastupa je hrvatska publika. Boris Brejcha stiže na zagrebački Jarun 31. svibnja na proslavu 22. rođendana Future Scopea u sklopu Zagreb Music Festa. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk