Skip to main content
  • 5.06.2024.

Jeff Mills predstavlja “The Trip” – prvu svjetsku kozmičku operu

Jeste li se ikada zapitali: ‘Što se događa na kozmičkom putovanju prema crnoj rupi?’ ili ‘Što je s druge strane crne rupe?’

Piše: 

Naslovna foto

Jeff Mills Facebook

Jeff Mills je spreman istražiti ova pitanja kroz izvedbu i izdanje digitalnog albuma, koji privlači slušna i vizualna osjetila.

Foto Jeff Mills Facebook

Prvi put izveden u Francuskoj u Grand Palaisu tijekom Art Paris 2008., The Trip je zatim proširen u London u Southbank Centre, u Tokiju, Japanu, Brestu u Francuskoj, Melbourneu u Australiji iu određenim prilikama, s vizualnim umjetnicima kao što su Robert Android i Cosmic Lab . Ovaj put, rad je potpuno nov, s temom crnih rupa, koja označava početak i smjer spektakularnog projekta.

Kroz rasvjetu, video projekcije, suvremeni ples, zvuk i vokalne izvedbe uživo, The Trip nije samo 90-minutni plesni događaj, već i kozmički tematski svemirski A/V show izravno iz uma Jeffa Millsa i vizualnih umjetnika koji stoje iza Cosmic Laba .

Umjetnički performans fokusiran na izgubljenost u svemiru

“The Trip” je počeo s pričom o napuštanju planeta Zemlje i traženju novih mjesta za život u svemiru. Sada, 23 godine kasnije, ulazimo u novo poglavlje projekta gdje se susrećemo s Crnom rupom “Black Hole”. Crna rupa je nebeski objekt čija je gravitacija toliko jaka da nikakva informacija ne curi van pa ju je bilo nemoguće promatrati i radilo se samo o teoretskom postojanju, no njezino je mjesto prvi put identificirano 2011. Najnovija istraživanja pokazuju da se okreće oko vlastite osi.

Crne rupe su fizički kontradiktorni entiteti koje je teško zamisliti, ali ono čime se Jeff Mills pokušava baviti u “The Tripu” preklapa se i sa singularnošću, a to je početak ili mogući kraj vremena i prostora. Prikazana u 5 teoretskih scenarija što bi se moglo dogoditi nakon ulaska kroz crnu rupu i izlaska s druge strane.

Poseban gost: Jun Togawa
Jeff Mills je pozvao provokativnu pjevačicu Jun Togawa da sudjeluje kao jedan od vrhunaca ovog projekta. Među mnogim talentima kao što su gluma i manekenstvo, ona je pionirkinja koja predstavlja japanski novi val, a njezine emotivne pjesme imaju neusporediv utjecaj i nastavljaju rušiti generacijske barijere. Ona je jedan od najvećih utjecaja na japansku avangardnu ​​glazbu i medije, a njezina karijera traje preko 35 godina.

Fasciniran jedinstvenim načinom pjevanja kao i impresivnom pojavnošću na pozornici Jeff Mills joj je pristupio pravim kanalima i do večeri istog dana Jun Togawa je pristala i tekst je bio napisan.

Jeff Mills otvara avanturu dubokog svemira kao nitko drugi

Dvije pjesme su: “Contradiction” i “Hole”. Za obje pjesme, Jun je dodala vokale u ritmu koji je izvorno skladao Jeff Mills, a završni sintisajzer koji je dodao Shinichi Yamaguchi uredio je Jeff Mills. Na “Contradiction” (Long Radio Mix) želio je uključiti gitaru sličnu stilu rock and roll legende Boa Diddleya, koju maestralno svira Kazuhide Yamaji iz sadašnjih Yapoosa.

The Trip:Enter The Black Hole [komplet 2 vinila, CD i svi digitalni formati – album]. Jeff Mills otvara avanturu dubokog svemira kao nitko drugi! Napredan album za naprednog slušatelja. Kod svih prodavača ploča i na www.axisrecords.com

sonus 2
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.