Skip to main content
  • 6.06.2024.

Festival s Ibize koji naplaćuje 5000€ za DJ slot: “To je investicija u vašu DJ karijeru”

Nakon što je proteklih nekoliko dana festival s Ibize bio u fokusu kompletne elektroničke scene zbog sporne email korespondencije i naplaćivanja mjesta na lineupu, stiglo je objašnjenje samih organizatora.

Piše: 

Jučer smo pisali o Ibiza Global Festivalu koji je traži 5000€ od mladog DJ-a da plati svoje mjesto na festivalu, kako bi zauzvrat dobio DJ slot i promociju kroz društvene mreže samog festivala i organizatora.

Nakon brojnih medijskih upita te pritiska ljubitelja elektroničke glazbe na društvenim mrežama, Ibiza Global Festival je priopćenjem na Instagramu objasnio svoju stranu priče te pojasnio da je ta sporna cifra od 5000€ zapravo promocijska kampanja, u čiju cijenu je uključen i DJ slot na festivalu.

“Želimo pojasniti nesporazum koji je nastao vezano uz organizaciju našeg važnog događaja. Prvenstveno želimo istaknuti, kako je Ibiza Global Radio uvijek bio mjesto za DJ-eve da stvaraju svoju karijeru. Čak i za one koji su potpuno nepoznati, preko nas su došli do internacionalnog uspjeha. Uvijek smo bili na strani umjetnika, bili oni poznati ili ne. Zbog tog razloga smo i pokrenuli festival na Ibizi, gdje svi stanovnici i gosti otoka mogu doći na njega potputno besplatno.” započinje Ibiza Global Festival u svom priopćenju te nastavlja “Što se tiče samog festivala, u ponudi imamo opsežnu tromjesečnu kampanju, dizajniranju na promociji manje poznatih DJ-eva.”

Nadalje, Ibiza Global Festival je objasnio kako ta opsežna kampanja obuhvaća nekoliko stavki poput, promocije na svim njihovim kanalima, snimanja i produciranja ekskluzivnih video zapisa i setova, prostora u medijima, nastupa na festivalu te mjesto na billboardima diljem “bijelog otoka”.

Ova kampanja je investicija u DJ karijeru. Slično kao što brojni umjetnici to već rade kroz plaćene reklame, rubrike ili segmente u magazinima, na radiju ili društvenim mrežama. Ovo je česta strategija koja je osmišljenja za podizanje profila DJ-a” zaključuju organizatori festivala.

halloween boog desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.