Skip to main content
  • 18.09.2020.

Podcast 155: Noizephaser

Nikola Kovačević znan kao Noizephaser iz Požege karijeru je započeo kao glazbeni producent i DJ 2004. godine pod imenom DJ Nikola.

Piše: 


1998. otkriva rave glazbu (tada Marusha, Technoheads, The Prophet). The Prophet je ujedno jedan od osnivača Thunderdome eventa koji je nastao 1989. kroz razne studentske partije u Nizozemskoj. U to vrijeme početkom 1990-ih je nastao i hardcore žanr. Postoji dokumentarac „Thunderdome Never Dies 2019“ koji je igrao u kinima te opisuje kako se hardcore scena razvijala.

Kako su godine prolazile, Nikola je napokon 2001. godine krenuo istraživati svijet produkcije krenuvši sa glazbenim softwerima (DAW) za produkciju glazbe i izgradnju vlastitog glazbenog studija doma. U tom je razdoblju od 2002. do 2004. promovirao klupsku glazbu (od techna do hardcore-a) i počeo podržavati druge te se uključio u promociju događanja i organiziranju evenata gdje je i sam svirao u svojoj rodnoj Požegi.


 
Prvi interes je bio produciranje hardcore-a, ali kroz vrijeme i puno eksperimentira sa drugim žanrovima, radeći remikseve i vlastite trake jer zbog situacije gdje u Hrvatskoj nije popularan hardcore ni hardstyle, održavao si motivaciju istražujući druge elemente klupske glazbe poput dark techna do laganijih stvari. Još u prosincu 2004. godine počeo je raditi u FL Studio 4 early hardstyle i hardcore pod imenom DJ Nikola sa kolegom Ivas. Jedna od traka tog dvojca 2005. bila je "Loud And Hard" koju je podržao Phil Ty.


 
2010. godine prvi je put vrti  hardstyle i hardcore u svojim setovima. 2015. godine upoznaje Katarinu OHalloran koja ima iste interse u hard glazbi i produkciji te drugi put nastupa u slavonskom brodu 2015. Katarina OHalloran, također kao i Nikola  prije nego su se upoznali je organizirala i promovirala evente i tu su se našli. Tokom suradnje Nikole sa Katarinom on nastupa na Hard Islandu koji je ujedno i prvi hard festival u Hrvatskoj u popularnom klubu Kalypso 2015. i 2017. Svirao je i u Ljubljani, Slovenija 2016. (OrtoBar) kao gost zajedno s Katarinom OHalloran.


 
Pokazuje ljubav prema vizualnom te pravi i videospotove kao hobi počevši od 2010. godine za kolege sa scene Noisecontrollers, druge producente kao što su Atmozfears, Isaac, The Prophet, Headhunterz. Svirao je nebrojeno puta u svom rodnom gradu od 2004. do 2009. godine.
 
2018. kreće sa stvaranjem vlastitih novih zvukova, a novosti tek slijede. Početkom 2019. godine počinje  predstavljati hardcore žanr pod novim imenom Noizephaser. Dijeli pozornicu s mnogim svjetskim DJ-ima. Godine 2019. na hard hard stageu Hard Island dijeli pozornicu s svjetski poznatim hardcore producentima i DJ-ima poput Re-Style, Dither, Lady Dammage, N-Vitral, Art Of Fighters….

Svira vec treći put u Sloveniji, drugi put na eventu “Maribor Goes Hardcore” gostujući zajedno s hardcore producentom i direktorom Cenobit Recordings iz Nizozemske; Leviathan zvani Tellurian u rujnu 2019. Uz to na društsvenim mrežama održava "Croatian Hard News" stranicu i nekoliko grupa za promociju hard glazbe. Ideju za promociju drugih po grupama dobiva od Katarine OHalloran te zajedno nastavljaju promovirati scenu i svoje radove.

"Svima šalje poruku da vjeruju u sebe, slušaju intuiciju i ostvare svoje snove, budu realni i da nekad pređu granice koje im sama okolina nameće ako nešto doista svim srcem vole. Nikad ne odustajte."

Početkom 2019. osniva sa Antoniom Subert "Hard Dose Podcast", a godinu dana poslije Hard Dose Records za hardcore glazbu. Podcast koji možete poslušati je mix old hardcorea, millenium, industrial, uptempo primjesi no sve je hardcore, kako biste upoznali sve što je aktualno i malo kroz povijest.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2