Skip to main content
  • 6.04.2024.

Poslušajte kako zvuči Amnasti – zajednički projekt Ane Ćurčin i Marka Nastića

Singlom “It Took Me So Long” započele su prednarudžbe istoimenog albuma Amnastija, zajedničkog projekta Ane Ćurčin i Marka Nastića

Piše: 

Naslovna foto

Nebojša Babić

Krajem prošlog ljeta susreo sam Marka Nastića na Croatia Beach Music Conference u Noa Beach Club. Tamo sam zajedno sa ostatkom ekipe našeg portala i kreativnog teama nagrade Ambasador bio u svojstvu novinara gdje smo imali prilike slušati zanimljive panele, ali i pričati sa DJ-ima, autorima, managerima i ostalim predstavnicima industrije. Marko Nastić mi je tada u razgovoru ekskluzivno otkrio detalje svog novog projekta Amnasti o čemu sam u izvjestio ovdje.

Foto Nebojša Babić

Upravo smo primili vijest PDV Recordsa o službenom izdanju prvog singla, ali i albuma:

Neke suradnje jednostavno su neizbježne i moraju se dogoditi, iako na prvi pogled djeluju potpuno nemoguće. Ana Ćurčin stvara i objavljuje glazbu već više od deset godina, dok je Marko Nastić legendarni DJ i producent prisutan na sceni već više od dva desetljeća, i evo ih sada na sasvim novom početku, na zajedničkom projektu Amnasti. Upravo danas u podne je objavljen video “It Took Me So Long”, prvi singl istoimenog albuma koji će nezavisne diskografske kuće Pop Depresija i PDV (PDV073) objaviti zajednički u obliku vinila i digitalno.

Čini mi se da je pjesma “It Took Me So Long” prošla kroz najviše transformacija tijekom godina rada na albumu – Marko Nastić

“Pjesma “It Took Me So Long” za mene je o trenutku odluke, o pravljenju rezova i promjeni, o udaljavanju od starih obrazaca. Istovremeno, to je jedna od pjesama koja mi je najbliža “pop” formi na cijelom albumu, pa nosi i neku lakoću, ritmičnost koja te pokreće. Kada tome dodamo Neu, koja je stvorena za potrebe spota i vodi nas u digitalni svijet, sve postaje još uzbudljivije. Jedan od vodilja unutar našeg projekta je stvaranje uzbudljivog i progresivnog vizualnog sadržaja”, kaže Ana Ćurčin.

Futuristički video osmislio je Milan Ličina, koji je stvorio Neu, kroz koju je na nevjerojatan način oživio Anine stihove.

“Čini mi se da je pjesma “It Took Me So Long” prošla kroz najviše transformacija tijekom godina rada na albumu. Svaka verzija mi se svidjela, ali sada je konačno dobila svoj savršen zvuk. Kako je ova pjesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže – dugo nam je trebalo da završimo album – mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti naš debitantski album publici. It took us so long, but it was all worth it :)”, sumira rad na pjesmi i albumu Marko Nastić.

Cijeli album “It Took Me So Long” s osam pjesama bit će dostupan 26. travnja digitalno i na vinilu, prednarudžbe počinju danas, po cijeni od 20 eura, a album je moguće naručiti na PDV web shopu.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2