Skip to main content
  • 10.05.2024.

Slovenski vinyl label Cogo sprema novu kompilaciju

Slovenski kolektiv, organizacija i izdavačka kuća priprema novu kompilaciju koja je okupila četiri talentirana umjetnika.

Piše: 

Slovenska izdavačka kuća Cogo vraća se s još jednom nezaobilaznom vinyl kompilacijom s 4 trake koje su složili teškaši – Jeroen Search, Border One, ORBE i Tonske kako predstavili nenametljivi i duboki vibe hipnotičkog techna.

Jeroen Search otvara kompilaciju s trakom “Observer” koji slušatelje uvlači u pojednostavljenje, poliritmičke synth i kick kombinacije koje se polako nadograđuju modulacijom sve dok ne postigne vrhunac čvrsto reguliranim zvukom bubnjeva i dezorijentirajućim LFO sekvencama synth patcha.

Border One nastavlja temu oslobađanja minimalističke estetike sa “Contour” kroz koje provlači poliritmičke ideje i razvija disocijativni synth. Traka kulminira u pojednostavljenom i suzdržanom sekvencom bubnjeva koja otvara vrata masivnom zuvčnom okruženju u kojemu će se slušatelji izgubiti, sjedeći pomalo zadivljeni prolaznim elementima koji se odvijaju oko njihovog uma.

ORBE ima nešto drugačiji takt s trakom “Wolheim” kroz koju uvodi groove elemente u prvi plan i donosi svoje prepoznatljive atmosferne zvukove i blistave sintisajzerske hitove. Traka također održava tematske izbor kojeg je prethodno postavio Border One i poziva sve slušatelje u svoj čudni, vanzemaljski svijet ispunjen zvučnim zanimljivostima i audio biologijom.

Tonske zaokružuje vinyl izdanje s “Droid“. Traka koju dok slušamo donosi osjećaj ulaska u jedinstveno sonično okruženje. Outward synth blips neprestano dolaze s vanjske periferije u zvučni vidokrug kao da su zvijezde koje putuju naprijed promišljenim i odlučnim tempom.

Uz četiri trake koje će se pronaći na vinylu, tu su i dvije obrade koje potpisuje Tonske za trake “Contour” i “Wolheim.” U svojoj obradi trake kolege Bordera Onea, Tonske obuzdava “divljinu” trake te pronalazi zlatnu sredinu u mješavini sintisajzera, bubnjeva i perkusija. Dok u obradi ORBE-ove trake, Tonske predstavlja svoju viziju trake, kojoj pridodaje svoj poseban osjećaj za hipnotički techno.

Vinyl kompilacija, kao i digitalno izdanje slovenske Cogo etikete izlazi 7. lipnja na njihovom Bandcampu.

soul gravity desktop
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju