Skip to main content
  • 10.05.2024.

Novi val: B. Junior – talentirani DJ i producent u potrazi za etiketom

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Aleksandar Kovačević poznatiji kao B. Junior je mladi, neafirmirani DJ i producent koji dolazi iz Podgorice. Ljubav prema elektroničkoj glazbi je otkrio sa nepunih 16 godina kada je počeo istraživati svijet produkcije. Nedugo poslje toga mu se javila i želja za samim DJ-ingom. Prve korake je napravio još u Podgorici kao srednjoškolac organizirajući par događaja s lokalnim izvođačima.

Nakon srednje škole B. Junior se seli u Banja Luku zbog fakulteta te se hvata ozbiljnije hvata glazbe. Učenik je treće generacije škole za DJ-ing i produkciju “ATOMIC” pod mentorskom palicom Mladena Tomića, a zatim pohađa i tečaj produkcije u Abletonu kod Petra Bibije.

Tijekom godina u elektroničkoj glazbi, B. Junior je prošao brojne žanrove, ali kako nam otkriva najviše mu leži surovi i brži hardgroove/techno zvuk s veselijim melodijama i ponekim vokalom. Setovi su mu puni energije i pozitivnog vibea s kojima se trudi pokrenuti sve na plesnom podiju. B. Junior veliku pažnju pridodaje odabiru traka kako bi svaka ispričala priču nadovezujući se na prethodnu. Upravo dok je za pultom, B. Junior nam kaže da je to ono što voli najviše na svijetu i na taj naćin svoj osmijeh i sreću prenosi na publiku.

Što se tiče same produkcije, B. Junior u planu ima objaviti EP ove godine na kojemu radi već nekoliko mjeseci, ali je i dalje u potrazi za izdavačkom kućom koja će ga prepoznati kako bi konačno mogao “etiketirati svoju glazbu“.

B. Junior je nakon velikog truda i zalaganja dobio nekolicinu prilika da nastupa po Banja Luci i na privatnim partyjima sa lokalnim izvođačima. Organizirao je i nekoliko događaja u Banja Luci gdje je ugostio i neka regionalna imena u usponu. Nastupao je i u rodnoj Podgorici u Spaceu, a nedavno je debitirao u Beogradu u Svaštari. Sljedeći put kad će se B. Junior naći za pultom je 18. svibnja na Eternal Groove serijalu koji stiže u Banja Luku s Goranom Kolakom iz Osijeka te Assari iz Beograda.

B. Juniora možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

soul gravity desktop
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju