Skip to main content
  • 12.04.2024.

Svi snimljeni Boiler Room setovi u Hrvatskoj i regiji na jednom mjestu!

Zaronili smo u internetske arhive Boiler Rooma te smo na jednom mjestu okupili sve dosad snimljene i emitirane setove iz Hrvatske i regije.

Piše: 

Na internetu se mogu pronaći i poslušati brojni setovi, no rijetko koji set ima draž kao oni koji se mogu snimljeni za Boiler Room. Vjerujemo da svatko od vas ima svoj najdraži Boiler Room set, a kako bi proširili listu favorita, prisjetili smo se svih posjeta Boiler Rooma našim krajevima.

Boiler Room je aktualan od početka 2010-ih, a fenomen elektroničke scene u nešto više od desetljeća je nekoliko puta posjetio Hrvatsku, Kosovo, Sloveniju i Srbiju, što s vlastitim događajima, što gostujući na festivalima.

Boiler Room turneja istočnom Europom – Open Dancefloors

U sklopu turneje istočnom Europom 2021., Boiler Room je pripremio niz “offline session” partyja koji su stigli u Zagreb, Beograd i Prištinu. Gostovanje kod Volta kolektiva u zagrebačkom AKC Attacku je bio prvi klupski Boiler Room događaj u Hrvatskoj, a na njemu su svirali Babilonska, Kornet, N/OBE, SZCH i Warrego Valles.

Nakon Zagreba, Boiler Room je stigao i u beogradski Drugstore gdje su okupili Adiel, Ali Guneyja b2b Edina, Dariu Kolosovu, Feloneezyja b2b Cuban Chamber of Commerce, Miloo Raaada te Tijanu T.

Posljednje gostovanje turneje “Open Dancefloors” u našoj regiji je bilo na Kosovu gdje su snimljeni setovi Eljese, Legoffa, Nart Ze, Ode Haliti i Uran B.-a.

Boiler Room u Hrvatskoj

Prvi dolazak Boiler Rooma u Hrvatsku je bio još 2013. na otoku Obonjanu i premijernom izdanju Unknown festivala, gdje su snimljeni setovi Billa Brewstera i PBR Streetganga.

Dimensions festival još dok je bio u Puli, nekoliko puta je ugostio Boiler Room. Tako su se iz Pule snimali setovi s tvrđave Fort Punta Christo i iz Pulske arene, gdje su svoju glazbu zavrtjeli Petar Dundov, Move D, Rick Wilhite, Anthony Naples, Nils Frahm, Kwabs, Caribou i Darkside. Snimke setova s Fort Punta Christo poslušajte ovdje, a iz Pulske arene ovdje.

Boiler Room je došao i na Outlook festival na kojem su snimali setove Alhana, Neffa-T-ja, Hitman Tige i Jososicka na boat partyju.

Boiler Room na Kosovu

Dvije godine prije turneje istočnom Europom, Boiler Room je u sklopu turneje “Global East” došao u Prištinu. Zajedno s Hapësira kolektivom se plesalo u staroj tiskari Rilindja uz Totona, Uran B.-a, Stephanie Sykes, Umwelta i Anthonyja Linella. Sve setove možete poslušati ovdje.

Boiler Room u Sloveniji

Prvi i zasad jedini Boiler Room događaj u Sloveniji se održao 2017. u Ljubljani uz Stiropor kolektiv. U K4 klubu su svirali Niplodok, Christian Kroupa, Lavka, Borka, Sunnysun i Žiga Murko. Sve setove možete poslušati ovdje.

Boiler Room u Srbiji

Osim spomenute turneje po istočnoj Europi, Boiler Room je došao u Srbiju nekoliko puta. Prvo gostovanje je bilo na MAD in Belgrade festivalu gdje su snimljeni setovi 33.10.3042., DJ Brke i Schwabe, Dejana Milićevića, Feloneezyja i Jackie Daggera, Marka Nastića, Tijane T, Vlade Janjića te X-Coasta. Sve setove možete poslušati ovdje.

Nekoliko godina kasnije, Boiler Room je u 20/44 okupio Kristijana Molnara, Toulouse Low Traxa, Stevie Whispera, Schwabu, Tijanu T i Vladimira Ivkovića.

2019. Boiler Room je dvaput došao u beogradski Drugstore, prvi put se plesalo na proljeće uz Gabora Lazara, Samuela Kerridgea, Filipa Xavija, KnR, Šehy Rashmu, 33103402 i Mateja Rusmira. Sve setove možete poslušati ovdje.

Već na jesen, Boiler Room se ponovno vratio u Drugstore s Ancient Methods, Pasiphae, Markom Milosavljevicem, Stevie Whisperom, Kompleksom, Saudom i Aaskom. Sve setove možete poslušati ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk