Skip to main content
  • 20.11.2023.

Prije 4 godine, Boiler Room groznica je osvojila Prištinu i staru tiskaru “Rilindja”

Ikonski party serijal je bio na Kosovu dva puta

Piše: 


Hapësira kolektiv već gotovo deset godina budi kosovsku klupsku scenu, a svojim događajima mladima nude prostor slobode i zajedništva. Poprište brojnih događaja prištinskog kolektiva je u staroj tiskari Rilindja koja je zahvaljujući njihovom radu stavljena na popis privremeno zaštićenih kulturnih spomenika.

Važna godina i prekretnica u radu Hapësira kolektiva je bila 2019. kada su ugostili Boiler Room po prvi put na Kosovu u sklopu njihove turneje “Global East”. Boiler Room je 8. svibnja 2019. ispisao povijest, kada je došao u tiskaru “Rilindja” i iz nje cijelom svijetu uživo prijenosom predstavio prištinski noćni život.

Na premijernom Boiler Room plesnjaku na Kosovu, nastupili su predstavnici Hapësira kolektiva, kao i internacionalni DJ-evi. Iz Rilindje u svijet su se emitirali setovi – Totona, Uran B.-a, Stephanie Sykes, Umwelta i Anthonyja Linella.

Ususret samom povijesnom partyju za Kosovo, ekipa Hapësira kolektiva je istaknula kako je dolazak Boiler Rooma u Prištinu prepoznavanje njihovog dobrog rada te emotivan trenutak u karijeri. Što se naizgled činilo kao nedostižno, ipak se ostvarilo, a kolektiv je to objeručke prihvatio i predstavio kulturnu sferu Kosova u najboljem svjetlu te opravdao ime tiskare “Rilindja” koji u prijevodu znači preporod (renesansa).

Dolaskom Boiler Rooma i nastupom na njemu, DJ-evima i samom Hapësira kolektiva otvorila su se brojna vrata za u budućnost s kojima su nastavili dobar rad do današnjeg dana.

Ikonski party serijal tijekom 2021. kada je radio serijal “Open Dancefloors” nije zaboravio na Kosovo i Hapësira kolektiv kod kojih se vratio s turnejom na kojoj su slavili popuštanje pandemijskih mjera i ponovno otvaranje klupskih prostora.

Dašak prištinskog noćnog života i duh stare tiskare “Rilindja1. prosinca dolazi u Hrvatsku na naš Endorphin festival, kada će suosnivač Hapësira kolektiva Uran B. premijerno zasvirati u lijepoj našoj u b2b setu s Trimom na Dopamin flooru uz “teškaše” poput Commissar Laga, DJ Jocka, Shipe, Baraka kolektiv i mnogih drugih…

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio, a od nedavno su u prodaji i grupne ulaznice (kupi 4, plati 3).

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2