Skip to main content
  • 24.12.2023.

Tamara Kezz izbacila novi single za Exit Soundscape

Ponosna vlasnica nagrade Ambasador za regionalni Live Act 2023. godine bilježi i izdanje na moćnom labelu Exit festivala

Piše: 

Naslovna foto

Todor Milivojević

Tamara Kezz – pjevačica, glazbena producentica, Live Act i DJ-ica iz Srbije, trenutno sa sjedištem u Ljubljani (SLO) izdaje za Exit Soundscape label.

Tamara (Topalović) je jedna od najzanimljivijih glazbenica iz Srbije, te prva umjetnica iz ove zemlje koja je svirala na Glastonbury festivalu, gdje je prošlog ljeta nastupila čak 2 puta. Njezina iskustva dovela su je do dubokog istraživanja svijeta elektroničke glazbe, što ju je nadahnulo da razvije jedinstven live set.

Njezin trenutni live set poziva ljude na ples i iznenađuje ih neočekivanim obratima, kao što je pjevanje tema s prizvukom tradicionalnih balkanskih melodija protkanih elektronikom ili emotivno sviranje melodije preko duboke valovite bas linije. Svojim glasom stvara imaginarne prostore u kojima publiku podsjeća na ono što nisu ni znali da su zaboravili.

S prethodnim projektom Kezz trenutno se fokusira na uključivanje više glazbenih instrumenata i glazbenika u produkciju i izvedbu. Također sklada i producira glazbu za kazalište, radio, izložbe, performanse, modne revije i film.

Jedna je od autorica originalne glazbe za eksperimentalni film “Vernae” Ethana Folka, audiovizualnog umjetnika iz Seattlea, koji je osvojio nagradu za najbolju glazbenu kompoziciju na Local Sightings Film Festivalu (2017.) u Seattleu.

Do sada je objavila 2 EP-a, 3 studijska albuma i više od 20 singlova na kompilacijama i u suradnji s drugim glazbenicima. Zajedno sa sestrom Tijanom Ristić osnovala je diskografsku kuću Pola / Pola i nedavno objavila prvi vinil Tijamara – “Owl Dance” i još jedno digitalno izdanje “Move On”.

2022. godine dobila je priznanje EXIT festivala i imala premijeru na legendarnoj Dance Areni, gdje je otvorila večer za Monolink, Satori, Stephan Bodzin i ARTBAT! 2023. je okrunila i nagradom Ambasador za “Live Act godine u regiji” po izboru publike i suradnjom sa Exit Soundscape labelom na kojem su još izdavali i Space Motion, Ilija Đoković i Human Rias.

Proteklih godina nastupala je samostalno ili u okviru različitih glazbenih projekata u gradovima širom Srbije i bivše Jugoslavije, Bugarske, Albanije, Grčke, Španjolske, Italije, Austrije, Njemačke, Belgije, Češke, Norveške i Velike Britanije.

sonus 2
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju