Skip to main content
  • 17.01.2024.

TeHÔM je izdao novi studijski album “Legacy”

Nakon trilogijske serije 3 live albuma (“Live Assault”, “The World You Live In” i “Phobos”) na vinylu, CD-ovima i kazetama u zadnjih 6 godina, iskusni hrvatski umjetnik ima novi studijski album kojeg prati i 33-godišnjica imena projekta.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Roman Alexandrov

TeHÔM je izdao novi studijski album “Legacy” za diskografsku kuću “Cyclic Law” iz Francuske/Kanade, specijaliziranu za široki spektar zvukova ambijentalne glazbe, Industriala, rituala…

Novi studijski album je testament dugotrajne i burne karijere hrvatskog ritual ambient umjetnika čija karijera započela davne 1991. Prožet dubokim ezoterijskim značenjima, “Legacy” krasi kinematografski zvučni prostor kroz koji ritualne atmosfere polako razvijaju razvijaju.

U naslovnoj pjesmi albuma pojavljuje se vokal Roba Beesa Fiska (Curse All Kings / Common Eider, King Eider), snimljen u podzemnom tunelu ispod Zagreba. Pjesma “Lamentation” je rekonstruirana verzija originalna, pod drugim imenom estonskog skladatelja Arva Pärta.

Prilikom objave albuma, iz diskografske kuće Cyclic Law poručuju: “TeHÔM je dugo krčio jedinstveni put u industrijskom podzemlju i velika nam je čast što pomažemo ovjekovječiti njihovu ostavštinu.”

TeHÔM nam otkriva kako će novi studijski album popratiti i svjetska turneja kroz 2024., a za sad su potvrđeni nastupi u San Franciscu, Los Angelesu i New Yorku, dok su u tijeku pregovori za još nekoliko europskih festivala i dogđaja tijekom godine.

Legacy” je dostupan za preslušavanje na Bandcampu.

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2