Skip to main content
  • 2.10.2018.

Forestation – open air druženje u drevnoj šumi Donje Zdenčine

Dok se znanstvenici i dalje pitaju postoji li sinkronicitet ili ne, događaju li se stvari posljedično strujom kolektivne svijesti, mi se time ne zamaramo, jer odgovor na pitanje već znamo.

Piše: 


Jer kako inače objasniti fenomen Forestationa koji je, lagano tinjajući kroz skupinu prijatelja u ključnom trenutku eruptirao i stvorio jedan od neviđenijih uspjeha outdoor partija posljednjih godina? Prisjetimo se, 2. lipnja 2018. Donju Zdenčinu protresli su ritmovi koji su u nama odzvanjali danima, a sada je trenutak da upoznate ekipu koja stoji iza svega toga.

Forestation crew čini raznolika pojava ljudi s različitih geografskih dužina i širina, različitih datuma na osobnim iskaznicama, ali istim svjetonazorima. Među njima su dj-i i cirkusanti, umjetnici i znanstvenici, zubari i pirotehničari, vještice i magovi, šankeri i graditelji – i svi su oni ljubitelji sjajne glazbe, nezasitni plesa pod zvijezdama.

A sve je počelo prije točno deset godina, kad su izlasci po partijima tek počeli. Uskoro su uslijedili zajednički odlasci na festivale i iščekivanja zore. Prijateljstva su postajala čvršća na plesnim podijima, a ideje za sljedeće partije počele su se rađati. Kućni partiji na kojima su vrtili prijatelji postajali su sve veći, podrumi, kuće i dvorišta su postajali sve manji, i pala je odluka: napraviti ogroman šumski parti za početak ljetne sezone. A povod nije mogao biti ljepši.

Naime, 2.lipnja 2018. slavio se rođendan koji je postepeno rastao od uskog kruga prijatelja do sve širih ambicija. Organizacija je uzela maha i sa svim sakupljenim znanjima s preživljenih partija, prijateljskih poznanstava i puno rada u šumskom ambijentu, snage su se uprle i dugo snivani san postao je java. Napravljen je Forestation, tulum neočekivanog uspjeha koji je i sceni i organizatorima donio salve smijeha, hrpe sreće, sate i sate glazbe, plesa i dobre zajebancije.

Nakon booma kojeg nitko nije očekivao u toj mjeri, postalo je jasno da raste jedna predivna priča koju treba uzgajati kako bi procvala do svog punog potencijala. Stoga je odmah počelo planiranje idućeg tuluma koji će zaokružiti ljetnu sezonu outdoor partija. Uz još više dj-eva, uz još bolji ambijent i razna druga iznenađenja, došlo je vrijeme da pozdravimo ljeto na najbolji mogući način. U dubokoj šumi, pod zvijezdama, dok nam melodije nose tijela, a noge poskakuju po tvrdim ritmovima.

Vidimo se 6. listopada na tulumu kojeg ćete dugo pamtiti.

Tekst: Maja Flajsig

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk