Skip to main content
  • 8.04.2017.

Nastavlja se humanitarna misija Solomuna u BiH

Već drugi put zaredom Solomun i Klabika organiziraju humanitarnu incijativu poklanjanja DJ opreme od prihoda eventa The Dinaric Alps Encounter na kojem se DJ Solomun odrekao honorara.

Piše: 


Nakon prošlogodišnje donacije Domu Bjelave ovaj put je uključeno više gradova: Banja Luka, Travnik, Mostar i Sarajevo i 4 DJ Set-upa koji će biti poklonjeni po jednom kulturnom centru, nevladinoj organizaciji ili dječjem domu.

Globalna kompanija Pioneer DJ je prepoznala projekt i kao takav ga podržala dodatno sa svojim proizvodima kao i kompanija Arist iz Banja Luke koja je osigurala povoljne uslove za nabavku iste. Kao stimulans, energični tim Red Bulla će polaznike radionice na doniranim lokacijama pratiti i nagraditi gostovanjem DJ kamiona na njihovoj omiljenoj lokaciji i počastiti ih mini-zabavom. Solomun i njegova matična kuća Diynamic Records se bave humanitarnim radom širom svijeta, te su tako nedavno podržali projekt izgradnje škole u Meksiku.


 
Mladen Solomun:
Sada je već postala mala tradicija, da kada nastupam u Sarajevu, moj honorar odlazi u dobrotvorne svrhe. Ovoga puta, ideja je bila da se u četiri omladinska centra u Bosni donira DJ oprema. U Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i mom rodnom gradu Travniku. Ekipa, nadam se da ćete se jako dobro zabaviti sa ovom opremom. Ovo je samo mali dio onoga što slijedi. Najvažnija stvar u cijeloj priči je već sa vama, a to je glazba. Želim se zahvaliti Pioneer DJ kompaniji koja šalje dodatnu opremu za nove lokacije, a posebna zahvlnost ide za Klabiku koja je sve ovo omogućila.”

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk