Baner

Nastavlja se humanitarna misija Solomuna u BiH

Subota, 08 Travanj 2017

Već drugi put zaredom Solomun i Klabika organiziraju humanitarnu incijativu poklanjanja DJ opreme od prihoda eventa The Dinaric Alps Encounter na kojem se DJ Solomun odrekao honorara.


Nakon prošlogodišnje donacije Domu Bjelave ovaj put je uključeno više gradova: Banja Luka, Travnik, Mostar i Sarajevo i 4 DJ Set-upa koji će biti poklonjeni po jednom kulturnom centru, nevladinoj organizaciji ili dječjem domu.Globalna kompanija Pioneer DJ je prepoznala projekt i kao takav ga podržala dodatno sa svojim proizvodima kao i kompanija Arist iz Banja Luke koja je osigurala povoljne uslove za nabavku iste. Kao stimulans, energični tim Red Bulla će polaznike radionice na doniranim lokacijama pratiti i nagraditi gostovanjem DJ kamiona na njihovoj omiljenoj lokaciji i počastiti ih mini-zabavom. Solomun i njegova matična kuća Diynamic Records se bave humanitarnim radom širom svijeta, te su tako nedavno podržali projekt izgradnje škole u Meksiku.


 
Mladen Solomun:
Sada je već postala mala tradicija, da kada nastupam u Sarajevu, moj honorar odlazi u dobrotvorne svrhe. Ovoga puta, ideja je bila da se u četiri omladinska centra u Bosni donira DJ oprema. U Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i mom rodnom gradu Travniku. Ekipa, nadam se da ćete se jako dobro zabaviti sa ovom opremom. Ovo je samo mali dio onoga što slijedi. Najvažnija stvar u cijeloj priči je već sa vama, a to je glazba. Želim se zahvaliti Pioneer DJ kompaniji koja šalje dodatnu opremu za nove lokacije, a posebna zahvlnost ide za Klabiku koja je sve ovo omogućila.”

Nastavlja se humanitarna misija Solomuna u BiH