Skip to main content

Pult upoznavanja: Ante Banić

Kako tvoja Klubska, nad scenom bdije već desetljećima glazbenog staža – prvo za floorom i u sretnm after zorama, tada za tipkovnicom, u ovom somnambulističkom plesnom snu ciljamo ostaviti i pokoji ciklus za nova lica na sceni.

Piše: 


Staro je dobro i čvrsto. Provjereno i u iskustvu potvrđeno toliko puta nužno je za stabilnost, no sve strukture koje dugoročno ne kolabiraju one su koje su sposobne ugraditi novu krv u stare postulate tradicije stoga tu i tamo uzimamo pokoji komadić digitalnog  medija kako bismo vam predstavili nove mlade ljude. Danas je s nama ovdje jedan Ante.

Mladi gospodin Banić na scenu je javno stupio 2016. standardnom pričom kvartovskog momka zaljubljenog u elektroniku koji kreće vrtnjom u lokalnom kafiću. Gaža za gažom i elektronika sve više nadjačava dotadašnje žanrovske preference, a vrijeme koje je do tada posvećivano dragocjenim pločama Pink Floyda zamjenjuje kupnja profesionalnih playera i miksera.

Glazba jest strast, no vještina je ono što čini razliku onih koji stoje za pultom i onih ispod njega.

Moguće je žuriti polako, moguće je  bez stresa planirati bolje sutra. Ljudi s mora razumiju da je moguće činiti stvari "Pomalo…". Ovim linijama Ante postaje suosnivač Take it Easy kolektiva koji za svoj cilj stavlja promociju dobrog undergrounda i njegovu proliferaciju Šibensko-kninskom županijom. TIE kolektiv pokazao se sjajnom stvari jer Ante grabi ljetnu rezidenciju u NoStress beach baru, dvije rezidencije u kraljici zore premoštenskoj Aurori, da bi se TIE kolektiv pridružio i festivalskim trupama Blast festa i Sweet Sound of Summer.

Nije prošlo mnogo vremena prije no što je i Decoded Records bacio uho na Antinu glazbenu priču i rađa se i prvi nastup u Opium Clubu gdje vrti uz Metodi Hristova, potom staje na lineup uz Jacka De Marseillea u Aurori, Stefana Noferinija te domaćim okosnicama elektronike poput Edy C.-ja, srebrnog lisca domaće elektronike Pere Fullhousea, te Josipa Petrova, Santiaga Batacostu… U Suradnji s Decodedom i glazbenom udrugom "Echo" nastaje i sada već podosta razvikani golemi plesni event Šibensko-kninske županije Project Vojarna gdje umjesto pušaka Birbirskih knezova sada grmi beat iz zvučnika, a Ante ovdje vrti uz Borisa Brejchu, Silicone Soula i Gary Becka.

Ove godine dio je line upa dvodnevnog Projecta Vojarna 26. i 27. srpnja uz Dave Clarkea i Moniku Kruse. Da zamisliš minimal techno koji šeće drvoredom tech housea, da bi stiglo do onog širokog i golemom techno trga na kojemu se odvija sav život ovog elektroničkog susjedstva tada razumiješ ono čemu Ante teži, a novo ljeto nakon nastupa na Magic Sound of Dalmatia, nosi ga kao nikada do sada i u klimatizirane zidove studija iz kojega se nadamo sjajnim novim uracima koji će grijati jesenske floorove.

Pa Antu kao jednoga od onih na čijim ramenima će scena ostajati u desetljećima koja dolaze uhodi slobodno ovdje, a uho mu posudi na Mixcloudu. Enjoy i podrži svoje!

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop