Rodhad - svjetionik berlinske scene kojem se klanja cijeli svijet

Utorak, 31 Srpanj 2018

Od duba, preko techna pa sve do housea, Njemačka ima svoga Minotaura za trku u trogirskom Kamerlengu - Rødhåda.


Već kraj 90-ih provirio je svoju pred-Y2K njušku s čvrstim crtama onoga što će postati lice jedne DJ karijere koja ja izrasla iz organizacije malih open airova na skutima Berlina  - samo zato jer može. Berlin i Njemačka uskoro su poslali riječ svjetskim kuloarima o novom licu na sceni sa specifičnom dub-techno-house mješavinom pogonjenom na perpetuum perkusija i savršene tehnike miksanja.2009. stiže s lansiranjem nove regularne klupske večeri, sasvim svjesne nesavršene savršenosti svega i plemenitosti u trudu kaosa, nazivane Dystopian koje se posljedično smještaju na neke od najznačajnijih njemačkih floorova, a 2010. donosi priznanje vještine iz legende berlinskog clubbinga koja jest Berghain i Rødhåd  postaje dio stalne beat rotacije. Otvaraju se i vrata institucija kao što su Trouw (Amsterdam), Concrete (Pariz), Rex (Pariz), Lux (Lisabon), Fuse (Brisel) ki festivalski lineupi Awakeningsa, Weather Festivala ili Melt Festivala.


Produkcija je pričekala neko vrijeme i prva traka izlazi na vlastitom Dystopian labelu 2012. a šešir u naklon vještini odmah naginju Robert Hood, Jeff Mills, Marcel Dettmann, Ben Klock, Luke Slater, Laurent Garnier, Sven Väth i Dave Clarke, dok se planovi već kuju s Tokenom, CLR-om i Cocoonom.U sklopu Dystopian večeri na trogirskom Moondanceu nastupa 10.08. gdje će mu se pridružiti Radio Slave i Monoloc Live. Regionalne dnevne ulaznice za domaće i posjetitelje ex Yu država iznose u pretprodaji:
četvrtak 9.8 - 130 kn;
petak 10.8. - 180 kn;
subota 11.8. - 130 knGrupne ulaznice dolaze u paketu 4 kupljene + 1 gratis i vrijede samo za trodnevnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice potražite na Ticketshop.hr i svim ljihovim poslovnicama. Link na ulaznice!

Rodhad - svjetionik berlinske scene kojem se klanja cijeli svijet