Trozubi beskompromisni drum'n'bass za potpuno iskustvo 11. Outlooka

Srijeda, 11 Travanj 2018

Outlook Festival za svoje dvoznamenkasto 11. izdanje pripremio je još jedan bogati line-up u nizu, a nama u oko zapela je drum'n'bass trojka Noisia.


Nik Roos, Martijn van Sonderen i Thijs de Vlieger zajedno surađuju još od školskih dana. Ovu nizozemsku trojku ujednili su zajednička strast za progresijom, inovacije po tehničkom pitanju te kontrola kvalitete, kao i ljubav prema video igrama. Uz njihovu glazbu najčešće stoje epiteti originalni, emocionalni i visceralni. Njihov rad u nešto više od desetljeća pod imenom Noisia dosegnuo je vrhunac.


Osim što su najviše poznati po izdavanju drum'n'bassa, također se ne stide ni prijelaza na ostale žanrove, izdali su glazbu za globalno uspješne video igre, te tako donekle ostvarili i dječački san. A u cijelu priču još se se ugurala njihova glazba koju su koristili i holivuski blockbusteri.U čemu je zapravo tajna? Poznati su po neusporedivim tehničkim vještinama, a njihov zvuk nesumnjivo je jedinstven. Nik, Martijn i Thijs is malenog studija u rodnom gradu Groningenu razvili su zvuk koji je opsjednut tehničkim proizvodima i kojemu se zaista divi veliki dio svijeta. Također su otvorili vrata trima etiketama, Vision, Division i Invisible. Pa tako ni ne čudi da su postali jedni od najcjenjenijih i beskompromisnih aktova na elektroničkoj sceni. Već prvim albumom 'Split the Atom' izdanog 2010. dokazali su kako odstupaju od normi. To je album koji je kulminirao njihovo sedmogodišnje eksperimentiranje u studiju. Album je fascinirao čak i deadmau5-a koji ga je ponovno izdao za svoju etiketu mau5trap.Uza sve navedeno ne čude ni nagrade koje su osvojili, a tri njih dobili su od Beatporta za "Najbolji D&B Act". Devil May Cry 5, Gran Turismo, Wipeout 2048 i Transformers 3, sve su to projekti na kojima su dokazali svoju svestranost te pokazali drugima kako kod njih nema mjesta za limit.


Potom, šest godina od prvog albuma dolazi i drugi 'Outer Edges', čijim izlaskom guraju svoje vizije još dalje od prethodnika. Kako glazbeno tako se radi i o vizualnom iskustvu, drugi album predstavlja najopsežnije poglavlje njihova ambiciozna života. 'Outer Edges' album im je omogućio da svoje dizajne u potpunosti i ostvare. Dečki danas osim potpisivanja uzbudljivih bass imena za svoje tri etikete, putuju globusom, te 'uništavaju' najveće arene svijeta, poput Coachelle te vlastitog Noisia Invites festivala u zloglasnom amsterdamskom Melkwegu kao i u rodnom Groningenu.


A dobre vijesti imamo i za njihove fanove koji se nalaze u Hrvatskoj, jer upravo Noisia dolaze na Outlook festival i njegovu poznatu tvrđavu Punta Christo. Biti će njihov četvrti po redu dolazaka u Pulu, a želite li biti u prvim redovima dok praše zvukovima tada ćete trebati i karte. Outlook se održava od 6. do 9. rujna, a ulaznice možete potražiti ovdje. Ne zaboravite da je koncert otvorenja u pulskoj Areni 5. rujna za koji se ulaznice mogu kupiti preko Entrio sistema.>Noisia virtualno<
[FB] https://www.facebook.com/noisia
[TW] https://twitter.com/noisia_nl

Trozubi beskompromisni drum'n'bass za potpuno iskustvo 11. Outlooka