Skip to main content
  • 11.04.2018.

Trozubi beskompromisni drum’n’bass za potpuno iskustvo 11. Outlooka

Outlook Festival za svoje dvoznamenkasto 11. izdanje pripremio je još jedan bogati line-up u nizu, a nama u oko zapela je drum'n'bass trojka Noisia.

Piše: 


Nik Roos, Martijn van Sonderen i Thijs de Vlieger zajedno surađuju još od školskih dana. Ovu nizozemsku trojku ujednili su zajednička strast za progresijom, inovacije po tehničkom pitanju te kontrola kvalitete, kao i ljubav prema video igrama. Uz njihovu glazbu najčešće stoje epiteti originalni, emocionalni i visceralni. Njihov rad u nešto više od desetljeća pod imenom Noisia dosegnuo je vrhunac.
{youtube}8LDwoAsN0TU{/youtube}

Osim što su najviše poznati po izdavanju drum'n'bassa, također se ne stide ni prijelaza na ostale žanrove, izdali su glazbu za globalno uspješne video igre, te tako donekle ostvarili i dječački san. A u cijelu priču još se se ugurala njihova glazba koju su koristili i holivuski blockbusteri.

U čemu je zapravo tajna? Poznati su po neusporedivim tehničkim vještinama, a njihov zvuk nesumnjivo je jedinstven. Nik, Martijn i Thijs is malenog studija u rodnom gradu Groningenu razvili su zvuk koji je opsjednut tehničkim proizvodima i kojemu se zaista divi veliki dio svijeta. Također su otvorili vrata trima etiketama, Vision, Division i Invisible. Pa tako ni ne čudi da su postali jedni od najcjenjenijih i beskompromisnih aktova na elektroničkoj sceni. Već prvim albumom 'Split the Atom' izdanog 2010. dokazali su kako odstupaju od normi. To je album koji je kulminirao njihovo sedmogodišnje eksperimentiranje u studiju. Album je fascinirao čak i deadmau5-a koji ga je ponovno izdao za svoju etiketu mau5trap.

Uza sve navedeno ne čude ni nagrade koje su osvojili, a tri njih dobili su od Beatporta za "Najbolji D&B Act". Devil May Cry 5, Gran Turismo, Wipeout 2048 i Transformers 3, sve su to projekti na kojima su dokazali svoju svestranost te pokazali drugima kako kod njih nema mjesta za limit.
{youtube}ajDX6rklYb4{/youtube}

Potom, šest godina od prvog albuma dolazi i drugi 'Outer Edges', čijim izlaskom guraju svoje vizije još dalje od prethodnika. Kako glazbeno tako se radi i o vizualnom iskustvu, drugi album predstavlja najopsežnije poglavlje njihova ambiciozna života. 'Outer Edges' album im je omogućio da svoje dizajne u potpunosti i ostvare. Dečki danas osim potpisivanja uzbudljivih bass imena za svoje tri etikete, putuju globusom, te 'uništavaju' najveće arene svijeta, poput Coachelle te vlastitog Noisia Invites festivala u zloglasnom amsterdamskom Melkwegu kao i u rodnom Groningenu.
{youtube}PWSYi6vQRxg{/youtube}

A dobre vijesti imamo i za njihove fanove koji se nalaze u Hrvatskoj, jer upravo Noisia dolaze na Outlook festival i njegovu poznatu tvrđavu Punta Christo. Biti će njihov četvrti po redu dolazaka u Pulu, a želite li biti u prvim redovima dok praše zvukovima tada ćete trebati i karte. Outlook se održava od 6. do 9. rujna, a ulaznice možete potražiti ovdje. Ne zaboravite da je koncert otvorenja u pulskoj Areni 5. rujna za koji se ulaznice mogu kupiti preko Entrio sistema.

>Noisia virtualno<
[FB] https://www.facebook.com/noisia
[TW] https://twitter.com/noisia_nl

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2