Skip to main content
  • 2.05.2018.

Veteran drum & bassa na Outlooku

Drum & bass je oderao zvučnim prostorom ranih 90-ih i ove godine u Puli je s nama čovjek koji je na njegovoj prvoj fronti od samih početaka.

Piše: 


Britanski Dj i glazbeni producent Darren White kada se svjetla ugase, mašine pokrenu i strobo zablica poznatiji je kao DBridge. Originalno je djelovao kao polovica dua Future Forces Inc. s DJ-em Maldinijem i objavljivao stvari na Renegade Hardware Recordsu. Dvojac se kasnije sljubio s Freshom i Vegasom kako bi stvorirli D'n'B supergrupu Bad Company.
{youtube}2yULW-rOCH8{/youtube}

Društvo nije bilo tako loše kako bi ime sugeriralo jer je DBridge ostao u ekipi čitave 90-e dobar dio prvog desetljeća 21. st. No želja za osamostaljenjem rezultirala je odvajanjem od ledenjaka i 2008. nastaje njegov prvi samostalni album The Gemini Principle i uskoro se rađa i vlastiti label Exit Records, na kojem 2011. i 2013. izlaze dvije vrlo uspješne kompilacije Mosaic Vol. 1. i Mosaic Vol 2.
{youtube}lmJxHjCxtRE{/youtube}

Okorjeli Drum & Bass majstor pod aliasom Velvit posljednjih godina protegnuo je pipke i u house i techno, no ipak napominje kako se beat uvijek slaže prvi, a dalje emocije i ritam odlučuju o melodiji. Klizanje žanrovima nije ga nimalo usporilo, svaki od njih samo korespondira s drugačijim artističkim senzibilitetom.
{youtube}Nj5VDdGN2Bc{/youtube}

U posljednje vrijeme može ga se uloviti kao dio Club Autonomic projekta u kojem se povezao s Instra:mental-om. Ovo je rezultiralo nagrađivanim mix CD-om za Fabric, svjetskom turnejom i rezidencijom u Fabricu i na Rinse FM-u. Nakon što je prošle godine Exit stage posvećen njegovu labelu protresao Outlook nismo ni sumnjali da će se Britanac i ove godine iskrcati na naše obale.
{youtube}WdYGR-zE97U{/youtube}

Početkom rujna od 6. do 9. kameni blokovi tvrđave Punta Christo još jednom će zveketati od topota glazbe željnih stopala i poslužit kao dom britanskoj vještini na velikom blow outu, a upadnice možete potražiti ovdje. Ne zaboravite da je koncert otvorenja u pulskoj Areni 5. rujna za koji se ulaznice mogu kupiti preko Entrio sistema. Rekli bismo vam što da očekujete, ali to se nikada ne zna.  Vidimo se na fantastičnom Pulskom ispraćaju ljeta!
{youtube}PWSYi6vQRxg{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2