Skip to main content
  • blacksoul
  • 19.11.2012.

Blacksoul veleposlanik hrvatskog elektronskog zvuka

U posljednjih dvadeset godina Tomislav Pasanec Blacksoul na elektronskoj je sceni ostavio trag kao DJ i producent, radijska zvijezda, ali i kao ambasador Hrvatske i glazbenik sa zavidnom inozemnom karijerom.

Naslovna foto

blacksoul

Blacksoul je ujedno i prvi Hrvat koji je nastupio na Amsterdam Dance Eventu i Miami Winter Music Conferenceu, a ako dosad niste čuli s prošlogodišnjim singlom “Can’t Help Myself” osvojio je i Hollywood.

{soundcloud}https://soundcloud.com/blacksoul/blacksoul-cant-help-myself-4{/soundcloud}

“Can’t Help Myself” izabran je kao jedini istočnoeuropski singl za soundtrack popularne američke serije “Shameless” koju su producirali isti producenti koji su radili i TV serije „ER“ i “Third Watch”. Ovim singlom Amerika je iz prve ruke mogla iskustiti dio hrvatske elektronske glazbe.

Nekad SAE student, danas priznati glazbenik s preko 100 ploča izdanih za svjetski poznate underground etikete poput Strictly Rhythm, Toolroom, Cr2, Milk & Sugar, Hed Kandi, Ministry Of Sound, te posljednjih šest godina vlasnik labela koji nosi njegovo ime.

Zvuk koji proizlazi iz njegove radionice koji je dojmio čak i velikog Laurent Garniera možete popratiti kroz 60 izdanja što inozemnih što domaćih producenata ili se pak u bilo koje vrijeme možete uključiti u BLACKSOUL MUSIC FM radio stanicu koja svakodnevno isporučuje doze novih undergound house melodija.

{youtube}fNrC3mnOq5M{/youtube}

Blacksoul ne zaostaje ni kad je o remixima riječ, štoviše remixirao je Grammyjem nagrađenog glazbenika Maurice Joshuu, ali između ostalih i Gramophonedzie-in mega hit „Why Don’t You“.  

Nedavno se vratio s Amsterdam Dance Eventa i podjelio s nama svoje dojmove, ipak najbolji utisak s ADE-a definitivno je njegov ADE sampler koji je već neko vrijeme prvi na Tracksourceu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/blacksoul/sets/va-blacksoul-music-ade-2012{/soundcloud}

Osim što u sljedećoj godini trebate obratiti pozornost na nova zanimljiva izdanja Blacksoul Music Recordsa, njegov šef Blacksoul odlučio je ostaviti remixse i kompilacije za druge sa strane i posvetiti se svom originalnom zvuku. Kaže ideja i inspiracije ima napretek samo ih još uskoro mora pretočiti u glazbu, onu koja će vas natjerati da strastveno plešete i tražite još.

{youtube}9EY11TdF06c{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk