Skip to main content
  • eddy ramich
  • 18.11.2012.

Vraća se Kontrapunkt!

Kultni program Kontrapunkt u organizaciji DJ-a i producenta Eddya Ramicha, vraća se na svoje ognjište, dobri, stari, kultni, legendarni Aquarius. U goste dolazi miljenik Kpunkt ekipe Shuya Okino, jedan dio poznatog dua Kyoto Jazz Massive.

Piše: 

Naslovna foto

Eddy Ramich

Renomirani klupski program koji je u kontinuiranom trajanju od 12 godina ugostio 200-injak domaćih i stranih izvođača, na hrvatsku scenu dovodio mnogobrojne predstavnike novih glazbenih pravaca te stvarao glazbene trendove, nakon dvije godine stanke ponovno se vraća na klupsku scenu grada Zagreba. Riječ je, naravno, o Kontrapunktu, programu koji je s godinama prerastao u svojevrsnu glazbenu instituciju te odgojio nekoliko generacija ljubitelja dobre glazbe.
{youtube}9MQk3cRjV34{/youtube}

Ponovno rođenje Kontrapunkta dogoditi će se 30.11. u domu njegova osnivanja, klubu Aquarius, a posebni gost večeri biti će miljenik zagrebačke publike, Shuya Okino, jedan od legendarnog dvojca koji čine japanski Kyoto Jazz Massive.

{soundcloud}https://soundcloud.com/kyotojazzmassive/esd-041-shuya-okino-kjm-still-in-love-ep-sound-samples{/soundcloud}

Premda je rado viđen gost zagrebačke publike o kojemu se manje-više sve zna, treba reći da je Shuya Okino jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektronske scene koji već više od dva desetljeća nastupa po Europi, Aziji i Americi. Poznat je i kao kao pokretač Crossover/Jazz Music scene u Japanu, a upravo po uzoru na Aquariusov Kontrapunkt i sam je 2003. godine u Tokyju pokrenuo prvi tamošnji Crossover Jazz Festival.
{youtube}pW-wOMO2sw0{/youtube}

Domaćin ove glazbene poslastice i jedan od osnivača Kontrapunkta je Eddy Ramich, a gramofone i publiku prije nastupa Shuye Okine zagrijat će dugogodišnji član Kontrapunkta Alen S. Cijena ulaznice 40/50kn.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop