Skip to main content
  • david guetta
  • 6.11.2012.

Guetta brani svoju vještinu mixanja

Iako je zaista prošlo dosta vremena od kad je Deadmau5 Guettu prozvao "button pusher-om", Guetta je u najnovijem intervjuu za Vibe odlučio pojasniti neke stvari.

Naslovna foto

David Guetta

Između ostalog Guetta ne djeli mišljenje s mnogima kako se elektronska glazba komercijalizacijom uništava, štoviše i dalje osjeća odgovornost kao DJ i producent da pomiče granice i spaja popularnu glazbu s elektronskom. Ali tvrdi da je i dalje jednako zaljubljen u house kao i kad je imao 17 i kad je skupljao svaki novčić za novu ploču. Kaže da i dalje koristi najbolje od svih žanrova, ne želi biti zarobljen zvukom.

{youtube}soXe4b38CCc{/youtube}

Velike se „koplja lome“ oko Guettinih vještina za DJ pultom, još od kad ga je u lipnju Deadmau5 javno prozvao "button pusher" u intervjuu za Rolling Stone i našalio se da su Guetti za pultom potrebna dva iPoda i mikser, no Guetta uvjerava da daje sve od sebe i da se pošteno naradi dok nastupa.

Toliko godina mixam i sve što sam naučio naučio sam na teži način, za razliku od Dj-a kako ih je nazvao „bedroom producers“ koji su napravili jedan hit pa sad nastupaju pred tsućama ljudi i misle da su posebni“ – odgovara Guetta aludirajući na Deadmau5-a, te dodaje „kad nastupam sve što čujete je moja glazba. Neobjavljena glazba, svaka ploča koju pustim je editirana i upotrebljeni su dijelovi neke druge ploče kako bi stvorio jedinstven zvuk. Ja ne puštam ono što slušate na radiju u svojim setovima.

Hm, nakon ovog priznanja ostali smo u najmanju ruku iznenađeni. Cijeli intervju ukoliko vas zanima možete pročitati ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2