Skip to main content
  • alt
  • 10.04.2014.

U čast Frankieju Knucklesu

Brojni producenti odali su i odaju počast nedavno preminulome house velikanu Frankieju Knucklesu kakvim editom ili remiksom, a jedan od njih je i  detroitski producent i DJ Jimmy Edgar.

 
Edgar se latio jednog od brojnih Knucklesovih klasika, “Baby Wants A Ride”, koji pak možete besplatno skinuti ovdje, a usput je napisao i koju riječ.
“Velika mi je čast što mogu ovo podijeliti. Odavanje je to počasti jednom od mojih junaka, Frankieju Knucklesu. Veza između Detroita i Chicaga je, za mene, uvijek bila u povezanosti.  Rivalstvo ikakve vrste je irelevantno i usamljen slučaj.  Chicago je udaljen otprilike 6 sati od vožnje od Detroita i odrastajući stalno smo obilazili partyje u oba grada. Svakog vikenda u Detroitu bismo upoznali koga iz Chicaga što je htio iskusiti našu malu scenu.”
{youtube}oTbuYH84bfg{/youtube}
 
“I dok je Detroit imao nešto hladniji zvuk, ali još uvijek s ljudskim elementima, Chicago house me uvijek privlačila jer bila je nježnija glazba,  techno s više soula. Odrastavši s detroitskim radijom,  bili smo izloženi funk i  r’n’b  glazbi, a neke od prvih ploča koje sam kupio bile  su Change “Change of Heart”  Frankie Knuckles presents Jamie Principle “Your Love“.  Knuckles je ključna figura Chicaga. Kada sam prvi put čuo “Baby Wants To Ride”, zaista me taklo. Način na koji se matrica syntheva kreće po naizgled euklidskom uzorku, bounce i lagani swing bas linije, način na koji se kordovi povezuju… Jedno slušanje i čuje se da sam se njome nadahnuo pri produciranju “Hot, Raw & Sex”. Što još reći o Frankieju, a da nije rečeno ovih dana? Ovom trakom slavimo njegov život, njegovu ljubaznost, nadahnuće, strast i sve što nam je dao tijekom svog života. Hvala ti, Frankie.“
 
{youtube}U4stBAg1f4M{/youtube}
 
 
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2