Skip to main content

Dan: 4. travnja 2012.

Borba za elektronsku scenu u BiH

Od dosadašnjih singlova koje je ovaj tuzlanski house DJ producirao izdvojili bi "Bumblebee" koja se pojavila na mixanoj kompilaciji Toolroom Knights by Fedde Le Grand, zatim, "S.Y.L." (Show Your Love)  uvrštenoj na Pacha Records,  MPC na JTV Recordings (Joe T Vannelli) kompilaciji za WMC 2010., te "Flying Chords" s Papayine službene kompilacije iz 2010.

{soundcloud}https://soundcloud.com/celectronicsltdrecords/celtd020-chipi-bumblebee-pm{/soundcloud}

15. travnja na Beatportu mu izlazi novi singl  „The House“ za Planet Ghost Music label iz UK-a, pa poslušajte.

{soundcloud}https://soundcloud.com/raveform/chipi-the-house-original-mix{/soundcloud}

Chipi se svojim labelom C-electronics LTD records kojeg podržava Toolroom ekipa, Intec  Rec., JTV Dave Seamana i drugi bori za raznolikiju scenu u Bosni i Hercegovini kao i eventom "Privatluk" koji se kako mu samo ime kaže bazira na privatnoj atmosferi do 150 ljudi.

Novo poglavlje Trentemollera

Novo poglavlje u Trentemøllerovim projektima zasigurno će obilježiti singl "My Dreams" koji uključuje vokalnu izvedbu Marie Fisker koja je dio Trentemøllerovog live banda. S elektroničkim pristupom i sporijim tempom "My Dreams" uključuje i akustičnu verziju koja prikazuje drugu stranu ovog singla.

Vinil izdanje izlazi uskoro u ovom mjesecu, dok će se na digitalnom izdanju naći i bonus traka "Blue Hotel".

{soundcloud}https://soundcloud.com/finger-magazine/trentemoller-blue-hotel{/soundcloud}

Predizdanje singla možete preslušati ovdje.

 

Moby izdaje limitiranu kolekciju

"Destroyed Remixed" je kolekcija remiksiranih pjesama s Mobyjevog prošlogodišnjeg studijskog albuma sastavljena na 2 CD-a koja će izaći 30.travnja na Moby Storeu u limitiranom izdanju.

Prvi CD nazvan "Big Room", uključuje nove remikse Holy Ghosta i System Divine te remikse DJ/producenata kao što su Paul van Dyk, Kleerup, Basto, Arno Cost i Sasha.

Drugi CD nazvan "Small Room" sadži verzije Yeasayera, Photeka, Ben Hooa te novi remiks singla "The Poison Tree" od strane David Lyncha. Na izdanju se također nalazi Mobyjev novi 30- minutni ambientalni opus 'All Sides Gone".

Osim ove kolekcije Moby je dovršio potpuno novi singl "The Poison Tree" koja će biti dio nove David Lynchove glazbene udruge DLF Music preko koje glazbenici i članovi mogu dolaziti do eksluzivnih izdanja poput ovog.

{youtube}sSs_qAX784I{/youtube}

Disc 1 – Big Room

1. Holy Ghost! – Blue Moon
2. Arno Cost – Lie Down In Darkness
3. John Lord Fonda – Sevastopol
4. Basto! – The Day
5. Bassjackers – Lie Down In Darkness
6. Ferry Corsten – After
7. System Divine – The Low Hum
8. Sasha – Victoria Lucas
9. Paul van Dyk – Lie Down In Darkness
10. Eddie Thoneick – The Day
11. Gregor Tresher – Lie Down In Darkness
12. Kleerup – The Right Thing
13. Tommy Trash – After

Disc 2 – Small Room

1. Photek – Lie Down In Darkness
2. Yeasayer – The Day
3. The Dø – The Right Thing
4. David Lynch – The Poison Tree
5. Moby – Rockets
6. Ben Hoo – The Right Thing
7. Moby – The Broken Places
8. Moby – Maria
9. Moby – All Sides Gone

Potvrđeni novi izvođači Share Conference

Novi potvrđeni izvođači glazbenog programa druge po redu konferencije u Beogradu, "SHARE by Night"su Actress, Roska, Redshape, ATA, Gerd Janson i Guillaume & The Coutu Dumonts.

Darren Cunningham, poznatiji pod pseudonimom "Actress" je londonski producent čija se glazba u velikoj mjeri zasniva na lo-fi estetici i njenim elementima: greškama pri enkodiranju, kompresiji i anomalijama pri snimanju, ali do te mjere gdje dobija zavidnu umetničku vrijednost. Njegov prvi album nominiran je za Mercury nagradu u konkurenciji sa Pet Shop Boysima, PJ Harvey i Manic Street Preachersima, a već drugi je potpisao za izdavačku kuću frontmena sastava Blur i Gorrillaz, Damona Albarna, zajedno sa kojim je nedavno snimio futurističku afro ploču sa lokalnim talentima u nekoliko plemena Demokratske Republike Kongo.

{youtube}J5OW-moGHdc{/youtube}

Iz Londona također dolazi i trenutno vodeće ime britanske bass scene Roska , dok će berlinsku techno i house scenu predstaviti Redshape, ATA, Gerd Janson, ali i kanađanin Guillaume & The Coutu Dumonts nastupom uživo, a domaću podršku će mu pružiti Body & Soul ekipa na čelu sa Markom Nastićem.

Sensation prelazi granice

Najveća zabava u bijelom ove će godine otputovati na drugi kraj svijeta sve do Azije gdje se planira turneja po Južnoj Koreji, Tajlandu i Taiwanu. Partnerski sponzorski ugovor Sensation je sklopio s Heinekenom, pa se ova dva jaka nizozemska brenda namjeravaju približiti azijskom tržištu. Više informacija o Sensation Asia turneji bit će poznato nakon službene press konferencije koja će se održati 26. travnja u Seoulu u Južnoj Koreji.

{youtube}EC-66t84I_c{/youtube}

Detalje, ulaznice i autobusne aranžmane za Sensation White u beogradskoj Areni koji se održava 12. svibnja možete provjeriti ovdje, a ako ste svoju ulaznicu već nabavili u ponudi su i samostalni autobusni aranžmani naših party buseva.

Martin Solveig se posvetio sebi

Martin Solveig ponovno se podsjetio singlova s njegovog posljednjeg albuma „Smash“ koji je izašao prije devet mjeseci i s kojeg su proizašli hitovi poput "Hello", "Big In Japan", and "Ready To Go". Međutim u međuvremenu je Solveig bio zaokupljen remiksima i radom na drugim projektima pa je ploča "The Night Out" ostala nekako zapostavljena. Nedavno se ploče uhvatio njegov mladi kolega Francuz Madeon koji je pojačao paket ovog singla remiksom, kao što su to remiksevima učinili i A-trak,TheFatRat, Maison i Dragen i sam Solveig.

{soundcloud}https://soundcloud.com/martinsolveig/martin-solveig-the-night-out{/soundcloud}

Cjelokupni paket sa svim remiks izdanjima kao i bonus trakom dostupan je preko iTunesa. Ovo ljeto imate priliku poslušati Martina Solveiga uživo na na Umaginationu.