Skip to main content

Dan: 17. travnja 2012.

Burn Studios Mix Off u zagrebačkom Lemonu

U natječaju za Ibiza DJ Residency, od 58 prijavljenih Mixcloud remixeva, Burnov žiri u sastavu E-Base, FunkGuru (CFSN) i portal KlubskaScena.hr, odabrao je 10 finalista koji će svoju pravu vještinu pokazati na Burn Studios Mix Off sessionu u klubu Lemon u četvrtak, 26. travnja s početkom u 22 sata.

Odabrani DJ-i će svojim 15 minutnim setovima zapaliti ekipu, a bore se za korak bliže DJ rezidenciji na Ibizi. Dvoje najboljih iz Lemona odlaze na suočavanje s dvoje slovenskih DJa na Electronic Carnevalu u Ljubljani. Pobjednik iz hrvatsko-slovenskog okršaja, tj. onaj tko pokaže najviše strasti i umjeća putuje na sedmodnevni bootcamp gdje će stvarati i učiti od Burn Studios mentora: Sashe, Luciana, Jamie Jonesa i 2manyDJs.

Trojica najjboljih u programu bootcampa na Ibizi, odabranih od skupine vlasnika najjačih klubova i promotora dobiti će posao stalnog DJa tijekom dva mjeseca u najpoznatijem i najvećem klubu na Ibizi, klubu Privilege.

Dođite i navijajte za svog favorita u Lemon Club, 26.4.2012. 22:00-04:00. Upad na Mix Off session je free.

*Burn Studios DJ residency program osmišljen je u suradnji s vodećim portalom Beatport, najpoznatijim časopisom o elektroničkoj glazbi Mixmagom i svjetskim predvodnikom u glazbenoj izobrazbi, SAE institutom.

Skrillex i Damian Marley-sklad kontrasta

Da je otvoren prema različitim kombinacijama i da voli svoj dubstep nadopunjavati različitim glazbenim stilovima Skrillex je već ranije pokazao, no ipak nas je uspio iznenaditi ovom posljednjom "Make it Bun Dem" koju bi onda trebali nazvati reggaestep.

{soundcloud}https://soundcloud.com/damianmarley/skrillex-damian-marley-make-it{/soundcloud}

Iako se Skrillex svojim dubom prilagodio glatkom vokalu Damiana Marleya, jer ipak je dub je u svom najčistijem obliku shvaćen kao dio jamajčanskog reggae-a ’70-tih, oba žanra su sasvim dovoljno zastupljena u ovoj njihovoj novoj zajedničkoj stvari.

Ako i dalje niste sigurni jel vam se sviđa, poslušajte ponovno koliko melodičan i tečan vokal Damien Marleya radi u prilog poznatom Skrillexovom bassu i beatu.

Osvojite ulaznice za Springfestival

Također je jedan vodećih festivala elektronske glazbe koji se ove godine održava od 16.–20. svibnja na impresivnim lokacijama u Grazu, UNESCO-ovom gradu svjetske baštine i UNESCO-ovom gradu dizajna.

Uz Amon Tobina koji otvara festival najavljene su zvijezde poput Luke Slatera, Rolanda, Ben Simsa i DJ Surgeona, Scube, Gillesa Petersona,  Little Boots, The Shoes, Modeselektora i Cassiusa, Skream & Benge, Ms. Dynamite, Toddla T i drugih. Detaljan line up provjerite ovdje.

{youtube}OfH9-3_Sziw{/youtube}

Cijena četverodnevne festivalske ulaznice za zemlje bivše Jugoslavije (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) do 1. svibnja iznosit će 60 eura u pretprodaji (+ booking fee), a od 1. svibnja penje se na 70 eura.

Mi vam naravno ponovno nudimo mogućnost da na ovaj festival odete besplatno, djelimo 2×1 festivalsku ulaznicu ako nas svojim komentarom na članak uvjerite zašto ste vi idealan posjetitelj ovog festivala, like-ovi vam naravno idu u prilog. Dobitnike objavljujemo za tjedan dana.
Sretno!

Zadnji Rojc Showcase prije ljeta

Sledeći petak 27. travnja održat će se posljednji Rojc Showcase prije ljetne sezone i selidbe u Seasplash Summer Club – Fort Punta Christo. Nastupaju Krunch it!!, 207 i ĐnB.

Krunch It!! je grupa DJ-a, producenata i medijskih umjetnika iz Ljubljane sa ciljem promicanja dubstepa, bass i glitch hop elektronske glazbe i otkrivanja novih talenata u Sloveniji.

207 (two-o-seven) je pulski dubstep DJ/producent, vjerovatno jedan od najviših DJ-a s visinom od 207 cm. Zaljubio u dubstep na Outlook festivalu 2010. Član je Seasplash kolektiva. Uskoro mu izlazi album prvijenac “Clint Eastwood” za kanadski Capital Boom Records.

{soundcloud}https://soundcloud.com/207-production{/soundcloud}

ĐnB su Đini aka Jinxie i Beni aka Benny iz Pule. Vole razne stilove, Jinxie miješa Jungle sa Funky and Big Beat glazbu, a Benny miješa Jungle sa Breakbeat Hip Hopom i Dancehallom. Nastupali su na Outlook festivalu, Seasplash showcaseu, Na Livadi.

Kanzyanijev debi za Cadenzu

Nekad protagonist techna, Valentino Kanzyani se preko deep funky tech house stvari danas našao u kreiranju underground house zvukova o čemu najbolje govori njegov novi debi EP za švicarski Cadenza Records. Četiri nove stvari naći će se 30. travnja na ploči nazvanoj „Love & Gratitude“ i sve četiri su u potpunosti slobodne forme, nema ustaljenih bass okvira ili žanra u koji bi ih morali svrstati.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/sets/valentino-kanzyani-cadenza77/{/soundcloud}

Singl „Old School Romance“ za primjer je dublji tech house zvuk s laganom tenzijom da se razvije u nešto veće, no ne dolazi do te razine već laganim tempom izgrađuje napetost.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/01-old-school-romance{/soundcloud}

„El Circulo De La Vida“ predstavlja putovanje elektronikom. Uz udaraljke dio je izgrađen od asortimana zvona, ručnih bubnjeva, a u ovu je pjesnu Kanzyani ukomponirao muški španjolski vokal kao vodilju isprekidanog ritma.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/02-el-circulo-de-la-vida{/soundcloud}

 Bonus traka „Woodoo Samba“ se vrti oko jednostavnih elemenata bubnja, a „Holi Revolver“ oko grubog broken beata koji više teži technu i već je možemo zamisliti kao pokretač u nekom sljedećem Kanzyjanijevom setu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/03-woodoo-samba{/soundcloud}

Valentino Kanzyani
namjerava izdati još jednu ploču za Cadenzu, a ove godine namjerava izdati i svoj novi album.

Special 010: Lollobrigida – Volim te (Jan Peters remix)

„Volim te ko: Video, DVD, kompjuterske igrice, sladoled i kokice, casio i šljokice, ko Konana, Dilana, Alana…“ – riječi su to poznate Lollobrigidine pjesme „Volim te“ koja su u remiksu zagrebačkog DJ-a Jan Petersa (Janka Prestera) stavljene u drugi plan, a u prvi se gurnuo ritam, pa bi pjesma bez problema mogla postati i klubski hit. Šaljivi skakutajući prizvuk ovom remiksu dao je tenziju punog plesnog ritma s dionicama koje nadograđuju pjesmu, ali je i zadržao zvuk razigranosti karakteristične za Lollobrigidu.

Jan se svojim sluhom za remikse već dokazao kad je zajedno sa još Rene a.k.a Makerom remiksirao singl “Hipnotiziran” Dina Dvornika za Dancing Bear koji je poslije odličnog feedbacka izlašao i na vinilu. U 2010., njegov remiks Tiestovog klasika „The tube“, postao je jedan od najprodavanijih na Bonzai labelu. U našem izdanju special downloada poslušajte hoćete li i dalje voljeti pjesmu „Volim te“ u Janovoj verziji.

{enclose /special/Lollobrigida_Volim_te_Jan_Peters_Remix.mp3}

DOWNLOAD TRACK
(desni klik, save link as)