Skip to main content

Dan: 23. travnja 2012.

Umek ima novu ploču

Upravo je objavio novu ploču „Wombing EP“ koju je napravio u suradnji s Olivierom Giacomottom za Definitive Records, što je prvo njegovo izdanje za Definitive za koji osim Giacomotta izdaju John Acquaviva, Richie Hawtin, Ian Pooley i mnogi drugi. Umek nikad nije iznevjerio u svojoj produkciji pa tako ni sada, jer mračna distorzija se uklapa u acid zvuk i stvara jednu pulsirajuću tech-house vožnju.

Uz originalni singl, Umek i Giacomotto su napravili i dub verziju pjesme, a remiksirao ju je DJ Tonio. Ploča je dostupna u digitalnom izdanju od danas na Beatportu. Poslušajte.

{youtube}gpTIgsqnT5c{/youtube}

 

Joris Voorn u Papayi

Papaya 10th Anniversary Festival trajat će od 24. – 27. srpnja i drugu večer po redu, tj. 25. srpnja ugostit će vlasnika dvije etikete, Rejected i Green, cjenjenog DJa i producenta iz Roterdama Jorisa Voorna koji je prošle godine nastupio u sklopu Papaya Get Excited Festivala.

{youtube}-lHhx8W-DSE{/youtube}

Ove će godine nastupiti u sklopu Wax:On večeri koje se deklariraju kao popularne klubske večeri u Britaniji i gdje će mu se pridružiti Guy Gerber, izraelski DJ koji prvi put nastupa u ljetnoj rezidenciji Papaye.

Cayetano i JK Soul u Hrvatskoj

Cayetano je grčki elektronički glazbenik koji je sve do 2000. svirao orgulje nakon čega osim kao DJ nastupa i sa svojim bendom. Iza sebe ima dva vinila i 4 LP-a, nominaciju za francusku godišnju nagradu "Prix Radiophonie", nagradu za filmsku glazbu u švedskom filmu "Herr Holger" , a pjesma "Mathematical Sorrow" bila je službena pjesma berlinskog Mathematical Expo-a. Trenutno priprema novi album, nakon posljednjeg "Back Home", koji bi trebao izaći u jesen ove godine i nominiran je za osobu godine u rodnoj Grčkoj u kategoriji kompozitora.

{youtube}Xtq0LSMYxck{/youtube}

JK Soul mladi je slovenski glazbenik koji se nakon 12 godina house glazbe okrenuo hipu, ali i eksperimentiranju s funkom, soulom i jazzom.
Iza sebe također ima 4 albuma, s time da mu je zadnji album "Dinner With FAT Beatz" (s kojeg je i njegov prvi službeni video "A Love Has Died" smješten među 50 najboljih albuma 2011. magazina 365 albums a year, a njegova "The Music" je i tri godine nakon izlaska na 11 mjestu Chill Out Top 100 na beatportu. Producent je albuma "Znajdi se" slovenskog MC EMKEJ-a hrvatskih korijena.

{soundcloud}https://soundcloud.com/jksoul/jk-soul-cat-fish-release{/soundcloud}

Cayetano će otvoriti turneju po Hrvatskoj nastupom u Balaturu u Tučepima 28.4. nakon čega mu se JK Soul pridružuje u Art Caffeu u Dubrovniku 29.4., klubu Južnjačka utjeha u Baškoj Vodi 30.4., Q Bar u Zadru 4.5., te Mirakulu u Makarskoj 5.5. gdje će biti održan pre-release party JK Soulovog EP-a Catfish na kojem se nalazi Cayetanova verzija naslovne kompozicije.

Osvojite ulaznice za večer lude umjetnosti

Pussy Faggot njujorški je koncept koji razbija ustaljene obrasce partijanja i objedinjuje kabaret, performans i drag show u jednome, a oni koji su ih slušali i vidjeli prošle godine znaju o čemu govorimo. Pod neumornom palicom producenta Earla Daxa na ovogodišnji posljednji Queer Zagreb festival stiže nam tako dašak njujorškog underground clubbinga i u gotovo duplo većem sazivu ove godine predstavlja Lady Miss Kier, Johhny Woo, Colin Self, Gio Black Peter, Shane Shane i M. Lamar.

{youtube}uvoU2mb-uCc{/youtube}

Od danas 23. do 30. travnja, u suradnji s izvođačima Pussy Faggota te podrškom domaćih performera i glazbenika posjetitelje svaki dan očekuje glazbeno-performerski-clubbing program, a kulminirati će velikim partijem u Jedinstvu 28. travnja. Cijena ulaznice je 50kn u pretprodaji i 70kn na dan.

Za ovaj neobični party nagrađujemo s 2×2 karte, ukoliko u komentaru za ovaj članak napišete zašto bi htjeli prisustvovati nastupu Pussy Faggota ( likeovi idu u prilog ). Nagradit ćemo najzanimljivije komentare, a sretne dobitnike objaviti 27. travnja.

Vinkovci se bude

Na izletištu Sopot udaljenom 3km od Vinkovaca 30. travnja održat će se jednodnevni open air festival Output s lokalnim DJ-ima iz Vinkovaca, Osijeka i Županje. Očekuje vas šator prepun dobre glazbe, 20 kW ozvučenja, drink bar i food bar, a ulaz je besplatan.

{soundcloud}https://soundcloud.com/meetya-zu/meetya-ignored-original-mix{/soundcloud}

Nadamo se da ćemo u skoro vrijeme najavljivati još više ovakvih događaja na ovom području Slavonije!

LINE UP:
Ivan Medved;
Mladen Gertner;
DJ Yale;
Alehandro Sosa;
Mario Juric;
Meetya (DIVINUS MUSIC,Žu);
DE Filip;
Kula;
Fixsell;
Starfaker;

Outlook i Exit među prvima

Britanski dnevni list The Sun, u svom izdanju 2. travnja svrstao je naš Outlook festival i susjedni Exit festival u prvih osam najboljih festivalskih destinacija. The Sun piše da zbog godišnje pauze Glastonburyja, ostali europski festivali imaju šansu zablistati u punom sjaju, navodeći po čemu je svaki od ovih festivala poseban.

U izboru lista The Sun našli su se i britanski festivali; Isle of Wight, za najbolje festivalsko iskustvo, Bestival kao mjesto gdje se mogu čuti najaktualniji bendovi, za festival s najboljim provodom proglašen je T In The Park, dok je Green Man istaknut kao najbolja ljetnja destinacija za obiteljske posjete. U izboru su se našli i naš Outlook kao najbolji provod za rejvere, španjolski Benicassim koji je poseban zbog blizine mora i plaže, dok je japanski Fuji Rock proglašen najšašavijim od svih festivala.

{youtube}1q8iZSDVgvQ{/youtube}