Skip to main content

Dan: 11. svibnja 2012.

Podcast 046: BarZu

Popričali smo s mladim istarskim DJ-em koji se svojim stilom miksanja i odabirom glazbe izdvojio u 58 prijavljenih i 10 odabranih za finalnu borbu i saznali da se DJ-ingom bavi od 2007. te da je ove godine promjenio stil glazbe. Do nedavno je puštao progressive house sa trance prizvukom, ali shvatio je da tech house/techno najbolje izvlači energiju sa floora.

Za ovakvu vrstu natjecanja kakvo Burn provodi BarZu misli da je odlična prilika za mlade i neafirmirane DJ-e da pokažu svoje umijeće za pultom. Kad je zajedno s Tinom Dobrićem proglašen pobjednikom hrvatskog dijela natjecanja osjetio je olakšanje i sreću.

BarZu se može pohvaliti svirkom s Umekom na Spring Breaku u Rovinju i nastupom nakon Davida Guette u prepunoj zagrebačkoj Areni. Ovoga ga ljeta očekuju nastupi na nekoliko festivala i manjih partya u okolici Istre, dok za nastavak Burnovog natjecanja za Ibiza DJ Residency priprema još bolji set nego u Lemonu.

Mladima koji žele uspjeti u ovom poslu želi iz dosadašnjeg iskustva poručiti: "Pripremite se na dug i težak proboj na scenu, no ako to stvarno želite ništa vas neće spriječit u ostvarenju vašeg cilja."

Za ovu priliku Barzu nam je poslao i posebni mix, koji možete poslušati u nastavku.

Novo staro mjesto za izlazak u Zagrebu

Spunk se nalazi u sklopu kopleksa Nacionalne i sveučilišne biblioteke pa mu je i publika mahom studentska, ali u svakom slučaju raznovrsna, a atmosfera je uvijek pozitivna i vesela. Iako je poznat kao mjesto gdje se njeguju više rock, punk, blues te alternativniji oblici glazbe osim elektronike, ove će se subote u tom prostoru okušati techhouse program Lumperaj koji će u budućnosti ukoliko ga posjetitelji prepoznaju dovoditi i undergrund imena elektronske glazbe.

Naziv lumperaj inače potječe od njemačke riječi Lump sa značenjem "Iutalica, odrpanac", ali kod nas se ta imenica ustalila kao "uživanje u alkoholu uz glasno pjevanje".

Rezidenti programa su DJ-i/promotori Svire i Bruno Franin, a kako se radi o pilot projektu, ukoliko ste siti istih mjesta za izlazak bilo bi dobro da ih podržite!

Idete na europsko nogometno prvenstvo?

Otvorenje EURA 2012 u Poljskoj održat će se u gradu Poznanu i ne baš slučajno u to vrijeme 6. lipnja organiziran je veliki "Planeta Born To Party"  na kojem će nastupiti svjetske DJ zvijezde poput Markus Schulza, Paul Oakenfolda, Leon Boliera, Antoine Clamarana,  John Dahlbacka i Freemasonsa uz podršku poljskih DJ-a Anda i Bartesa.

Ovaj veliki glazbeno vizualni show održat će se na Međunarodnom velesajmu Poznan u prostoru od 11 000 m2 koji je od centra udaljen samo 1km, a od aerodroma 5km, te se nalazi u blizini svih bitnijih hotela, hostela i apartmana koji su povezani javnim transportom i u kojima će odsjedati turisti iz cijele Europe. Nije se potrebno stoga puno misliti, jer se zabava nalazi najbliže moguće, a da dodatno ne bi trošili mi vam poklanjamo 5×1 ulaznicu za Planeta Born To Party kako se ipak sve ne bi vrtilo oko nogometa i kako bi mogli slaviti ili se tješiti, ovisno o ishodu utakmica.

Zadak za osvajanje ulaznice nije težak samo nam u par riječi u komentaru na članak niže objasnite zašto želite besplatan upad i mi ćemo svakako imati razumijevanja. Dobitnike ćemo objaviti na vrijeme ovdje i na našoj Facebook stranici. Sretno!

Guetta i Solveig u Poreču

Tako su redom potvrđeni datumi i sezona počinje 14.srpnja uz Ibiza house Sebastiana Benetta, vikend iza njega dolazi 21. srpnja Michael Calfan čiji je talent otkrio Bob Sinclar, pa nakon njih dvojice i Martin Solveig 27. srpnja koji se ponovno počeo baviti svojom glazbom i ostavio malo produkciju drugih albuma po strani.

{youtube}goKeotF-7nA{/youtube}

Kolovoz nije ništa manje uzbudljiv, jer je za 3. kolovoz najavljen mladi švedski DJ i producent Adrian Lux koji je upravo izdao novi album i kojeg će promovirati u Poreču. Dan nakon 4. kolovoza stiže traženi nizozemski DJ Chuckie i 13. kolovoza Byblos ekskluzivno ponovno dovodi Davida Guettu. Za sad su objavljeni još datumi nastupa 17. kolovoza Gregory Klosmana i 18.-og Nerva.

{youtube}KGSdTh3dXQU{/youtube}

Soundcloud proširuje mogućnosti

Prepoznatljiva narančasta boja Soundclouda svakako ostaje ista, logo postaje manje veličine i blještaviji, međutim popularni društveni glazbeni servis dobio je novo sučelje. Promjene su trenutno vidljive samo privatnim beta korisnicima, no na next.soundcloud.com možete poslušati ono što korisnici mogu očekivati ​​u skoroj budućnosti i zatražiti svoju beta verziju.

Opcija za djeljenje omiljene glazbe "repost" radit će puno brže, profili korisnika će također biti redizajnirani, veći i "čišćeg" izgleda nego prije i bit će naznačene radnje poput glazbe koja vam se svidjela ili koju ste komentirali.

Novost su i brže notifikacije koje će u realnom vremenu odmah obaviještavati ukoliko se nekom svidio vaš sadržaj ili ako ga je netko podijelio dalje te ako je netko od vaših prijatelja komentirao glazbu koju ste vi otkrili na Soundcloudu. Poboljšan je profil i steramom koji kontinuirano pušta vašu glazbu , poboljšane su funkcionalnosti poput pretraživanja i dodavanje prečaca pa na svom profilu imate sve mogućnosti SoundClouda u malom.

Ovog će tjedna Soundcloud prebaciti 10 000 korisnika na beta verzija kao i sve ostale postupno.

Barrakud festival popunjava tjedni line up

Za razliku od britanskih festivala na Zrću ovaj je u organizaciji talijana i kako smo vas već izvjestili održava se od 11-18. kolovoza u sva tri kluba na Zrću, Papayi, Aquariusu i Kalypsu.
Impresivnim imenima pridodan je nastup Jamie Jonesa u kojeg smo se potpuno zaljubili nakon preslušavanja njegovog novog albuma  "Tracks From The Crypt" čiji zvuk će prvo predstaviti u sklopu Hideout festivala krajem lipnja također na Zrću, a potom i na Barrakud festivalu u kolovozu.

{youtube}U7TYt1_H72A{/youtube}

O detaljnom line-upu kao i datumima nastupa najavljenih izvođača vrlo uskoro. Ulaznice su zasad dostupne samo za talijansko tržište. Domaći posjetitelji ulaznice mogu kupiti u klubovima na festivalu.