Skip to main content
  • DJ Mag
  • 2.02.2023.

DJ Mag otkrio 100 najboljih festivala. Regionalni festivali visoko kotiraju!

Među 100 najboljih festivala na svijetu, našlo se devet poznatih regionalnih festivala

Piše: 

Naslovna foto

DJ Mag

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, DJ Mag vratio je svoj izbor za najbolje festivale. Za razliku od posljednjeg održanog izdanja 2019. kada se izglasalo 50 najboljih festivala, za 2022. složena je lista od 100 festivala. Glasanje za najbolje festivale održalo se u listopadu prošle godine, a u njemu je sudjelovalo više od 100 tisuća glasača iz svih krajeva svijeta.


Foto: Ultra Europe FB

Titula najboljeg festivala u 2022.otišla je u ruke belgijskom Tomorrowlandu koji je kroz tri vikenda okupio više od 600 tisuća partijanera iz 200 zemalja. Srebro je otišlo u Miami, u ruke Ultra Music Festivala s kojim tradicionalno započinje festivalska sezona diljem svijeta i otkrivaju se prvi trendovi u elektroničkoj glazbi za tu godinu. Bronca je pripala festivalskoj obitelji EDC-a za njihovu inačicu u Las Vegasu. Visoko četvrto mjesto osigurao je britanski festival koji se održava krajem ljeta, Creamfields North.

Svoje mjesto u samom vrhu, među najboljih 5 osigurao je i novosadski EXIT!

„Ovim priznanjem još jednom se potvrđuje globalni ugled EXIT-a, koji već više od dva desetljeća važi za jedan od najprestižnijih festivala na svijetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete“ visoki plasman komentira osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Listu deset najboljih kompletiraju festivali kao Glastonbury, Awakenings, Coachella, UNTOLD i Sunburn. Među festivalskom elitom, našli su se i drugi brojni hrvatski festivali te jedan srpski. 35. mjesto mjesto otišlo je u Vrnjačku Banju kod Lovefesta, mjesto iza našao se Hideout festival smješten na plaži Zrće kao i Sonus koji je 41.

Osmo izdanje Ultra Europea zavrijedilo je 44. mjesto. Čak četiri festivala koja su se održala u The Garden Resortu nedaleko od Tisna su na listi također – Outlook je 45., Dimensions 55., Love International 56., a Defected Croatia zaključuje naše predstavnike na 66. mjestu.

Kompletnu listu 100 najboljih svjetskih festivala provjerite klikom na poveznicu.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2