Skip to main content
  • 18.05.2023.

Michael Bibi za svoju prvu gažu nije čekao priliku, već ju je sam stvorio

Karizmatični DJ je u kratkom vremenu postao etablirani član britanske underground scene

Piše: 


Michael Bibi danas je neizostavno ime na festivalima, no da bi došao do svoje pozicije na sceni trebao se izboriti za svoje mjesto. Još od ranih nogu Michael Bibi zaljubljenik je u glazbu te od srednjoškolskih dana dobrano je upoznat s plesnim podijima. Trenutak kada se odlučio u promjenu uloge iz partijanera u DJ-a dogodio se za vrijeme godine pauze između srednje škole i fakulteta.


Foto Luke Dyson

U jednom intervjuu, Michael Bibi se prisjetio kako je nakon završetka srednje škole 2011. otišao na putovanje po jugoistočnoj Aziji i Australiji te na povratku kući došao do zaključka da mora nešto napraviti sa svojim životom. Odlazak na fakultet ili zapošljavanje u klasičnom poslu u smjenama nije dolazilo u obzir jer za vrijeme svojih putovanja je osjetio maksimalnu slobodu koju je htio zadržati, stoga odlučio je postati DJ.

Prisječajući se svojih početaka, Michael Bibi je kazao kako nije znao odakle početi. “Nisam znao kako industrija funkcionira” te dodaje “Jedino što sam znao je to da imam puno prijatelja koji vole partijati i da svakog vikenda izlaze. No, nikad nismo bili u backstageu. Nikad nismo bili za DJ pultom. Uvijek smo bili samo na plesnom podiju. Plaćali smo karte.”

S obzirom da nije poznavao nikoga sa scene, odlučio je promatrati

Svakog vikenda je odlazio u londonski Fabric te pratio situaciju na plesnom podiju, rezident DJ-a i njegov izbor traka te kako zagrijava publiku kroz večer. Nakon nekoliko vikenda je zaključio da bi i on to isto mogao te je odlučio postati rezident DJ.

Imao je plan, spreman USB s trakama te želju, no u egzekuciji je došao do prvih problema. Michael Bibi je išao po Londonu, kucao je na vrata i tražio priliku. Prisjeća se da je razgovore započinjao “Bok, ja sam DJ i spreman sam svirati” dok bi ga ljudi u klubu gledali s čuđenjem.

Kako mu kucanje na vrata nije pošlo za rukom, Michael Bibi se odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Prikupio je 1000 funti, iznajmio je prostor te je obljepio londonske metro stanice sa plakatima preko kojih je pozivao partijanere na “Solid Grooves” događaj. Za isplatiti 1000 funti najma prostora, trebalo mu je doći 100 partijanera, a karizmatični britanski DJ je samo priču zaključio “plan je uspio”.

Više od 100 partijanera je došlo na njegovu prvu gažu koja mu je otvorila vrata za daljnju karijeru. Nakon tog partyja nije mu trebalo dugo vremena da si osigura prvu rezidenciju, a time i motivaciju da se uhvati učenja produkcije.

Danas, Michael Bibi se više ne mora brinuti hoće li skupiti 100 partijanera na vlastitom događaju jer je za sebe izgradio ime, a etiketu Solid Grooves kao i istoimenu seriju partyja te rezidencija postavio na sami vrh elektorničke scene. Ovog ljeta, karizmatični britanski DJ stiže i u Hrvatsku, nastupa na jubilarnom 10. izdanju Sonus Festivala na plaži Zrće.


*Klikni ovdje za fotografiju u većoj rezoluciji

The Martinez Brothers, Mochakk, Patrick Mason, Dax J, Seth Troxler i još preko 50 izvođača rasplesat će nas na Zrću od 20. do 25. kolovoza. Regionalne early bird ulaznice su rasprodane te se sada u prodaji nalazi kontingent regularnih ulaznica, a možete ih kupiti putem web stranice organizatora www.we-love-sound.com. Osigurajte ih na vrijeme.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2