Skip to main content
  • 29.08.2023.

Osim glazbe, intimni Flows festival na otok Ugljan donosi i radionice za dušu i tijelo

Za posebno festivalsko iskustvo, slovenska kulturna organizacija Sinergia odabrala je otok u zadarskom akvatoriju na kojem će se odvijati bogati dnevni i noćni program s limitiranim brojem posjetitelja

Piše: 

Flows festival će svoju premijeru imati od 13. do 17. rujna, kada će ugostiti 200 uzvanika u Zelenoj Punti, Kukljica na otoku Ugljanu. Intiman broj uzvanika će tijekom pet festivalskih dana plesati uz Jadransko more u melodijama melodičnog housea i techna te će imati prilike sudjelovati u popratnom programu koji će obogatiti njihovu dušu i tijelo.


Organizatori otkrivaju kako se na festivalu ne radi samo o glazbi, već i o holističkom iskustvu. “Tijekom dana prepustite se raznim radionicama i treninzima koji će poboljšati vaše raspoloženje. Uključite se u funkcionalni trening i pronađite svoju unutarnju ravnotežu, zaronite u meditacije, istražite snagu disanja ili pak slobodno plešite u prostoru.” Na Flows Festivalu, tako će se organizirati radionice Vinyasa yoge, ecstatic dancea, funkcionalnog treninga, QiGong i Chan meditacije, izrade rukotvorina i dijeljenja vještina.

Radionicu Vinyasa yoge te Ecstatic dancea će održati Manca Langus. Sa Vinyasa stilom yoge posjetitelji će doživjeti yogu u kojoj se spaja pokret, disanje meditacija i svjesnost. Dok sa ecstatic danceom će se se doživjeti autentična pokretna meditacija koja dovodi do ekstaze, spajajući tijelo, um i duh.

Slovačka organizacija fitness stručnjaka će biti zadužena za funkcionalni trening, koji će biti koncipiran od vježbi visokog intenziteta u kratkim intervalima. Za QiGong i Chan meditaciju će biti zadužen Andrej Zupančić.

QiGong je sveobuhvatni sustav vježbi, kontrole disanja, meditacije usmjeren na kultiviranje i balansiranje tjelesne energije poznate kao Qi. Sama Chan meditacija se nadovezuje na QiGong kako bi se razvila veća svjesnost, koncentracija i unutarnji mir.

Festival priprema i brojne kreativne radionice rukotvorina, bez obzira je li netko iskusan majstor ili pak početnik. Uz radionice, biti će postavljena i izložba rukotvorina vještih umjetnika iz regije. Naposljetku, festival će pružiti priliku i posjetiteljima da podijele svoje znanje ukoliko žele pokazati neko svoje umijeće.

Sadržajni program festivala kompletiraju naravno glazbeni odabiri, koje na Flows Festivalu donose Bakayán, Jelly For The Babies, Angela Kochinatz, Bizarre, Ash Mellor, Evident, Jerpa, Animula i Herflex.

Svi detalji o Flows Festivalu, kao i kupnji ulaznica provjerite na web stranici festivala.

 

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.