Skip to main content
  • 15.06.2023.

Prošle godine Lovrijenac, ove godine Lazareti. Sonic festival se vraća s drugim izdanjem!

Nakon fantastičnog premijernog izdanja dubrovačkog festivala SONIC na monumentalnom Lovrijencu, festival se ove godine seli na ništa manje spektakularnu lokaciju

Piše: 


Prošlog ljeta, Dubrovnik je dobio festival fokusiran na elektroničku glazbu. Jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti Dubrovnika je tvrđava Lovrijenac, koja je prošlog rujna postala plesni podij SONIC festivala. Premijerno izdanje festivala predvodili su Jamie Roy te Marco Faraone uz podršku kvalitetnih regionalnih DJ-eva koji su žarili i palili tvrđavom Lovrijenac.

Nakon uspješnog debija, SONIC se vraća sa svojim drugim izdajem na novoj atraktivnoj lokaciji i u nešto ranijem datumu. Na vrhuncu ljeta 11. i 12. kolovoza, SONIC festival se seli na još jednu atraktivnu i povijesno važnu dubrovačku znamenitost – Lazareti. Kao i prošle godine, festivalski program će biti raspoređen u dva dijela – onaj za vrijeme zalaska sunca te onaj noćni u klubu Lazareti. Festivalske će imati dvije pozornice sunset stage na Komardi koji će služiti kao uvertira u noćni klupski stage u Lazaretima.

Priča o Lazaretima potječe još odlukom Senata Dubrovačke republike iz 1590. o gradnji karantene, a sama gradnja Lazareta trajala je od 1627. do 1647. Važnost koju su Lazareti pružili gradu je bila nemjerljiva, toliko da su je 1724. proglasili sastavnim dijelom gradskih utvrda. Važnost Lazareta prepoznata je i od strane UNSECO-a pod čijom je zaštitom od 1994. jer su jedina potpuno sačuvana karantenska građevina na europskom dijelu Mediterana.

Lazareti su danas neizbježna lokacija Dubrovčana. Na mjestu nekadašnje karantene, danas se nalazi kreativna četvrt Dubrovnika jer se u pet zapadnih lađa Lazareta održavaju izložbe, koncerti, radionice, predavanja, kongresi i drugi događaji.

Uz koga će se ovog ljeta plesati na SONIC festivalu, organizatori tek trebaju otkriti, no doznali smo da i na drugom izdanju možemo očekivati najpopularnije domaće i internacionalne DJ-eve. Svi detalji o ovogodišnjem SONIC festivalu dostupni su na društvenim mrežama festivala.

 

sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2