Skip to main content
  • thivery corporation
  • 8.06.2012.

Thievery Corporation i Groove Armada na Terraneu

Šibenski Terraneo festival otkrio je 15 novih imena za posljednje najave ovogodišnjih izvođača i među njima su Thievery Corporation i Groove Armada.

Piše: 

Naslovna foto

thivery corporation

O njima ne treba ništa posebno pisati, jer su svojom glazbom dovoljno rekli. Nakon sedam godina ponovno se možemo veseliti nastupu Thievery Corporation kojeg čini producentski dvojac Rob Garz i Eric Hilton. Jedno su od najvažnijih i najutjecajnijih imena na elektroničkoj sceni, a njihova glazba sinonim za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih elemenata poput duba, acid jazza, reggae, bossa nove i orijentalne glazbe.

Groove Armada je uvijek jednako dobra, Andy i Tom, koji su se proslavili s ležernim, indie, dub, pop i house hitovima poput "I See You Baby (Shakin' your ass)", "Superstylin'", "Look me in the eye sister", "Easy", "But I feel good", "If Everybody Looked The Same" i "At the river", posljednjih godina oduševljavaju live nastupima.

{youtube}pSg14AUcuqA{/youtube}

Od ostalih najavljeni su i Wild Beasts, engleski indie art rock bend s dosad tri objavljena albuma.

Nastupa i Beardyman tj. Darren Foreman, glazbenik iz Londona poznat po svojim beatbox vještinama; dvije godine zaredom izborio je naslov prvaka na beatbox prvenstvu u Velikoj Britaniji. Služeći se samo glasom, usnicama i jezikom, Beardyman stvara glazbu koja obiluje snažnim ritmom i melodijom, povremeno oponašajući i zvuk puhačkih instrumenata, basa, turntablisma i drugih instrumenata.

Škotski indie rock bend We Were Promised Jetpacks mladi je četverac iz Edinburga, po zvuku sličan svojim sunarodnjacima The Twilight Sad i Frightened Rabbit. Do sada su objavili dva albuma od kojih je drugi, "In the Pit of the Stomach", trenutno nominiran za najbolji škotski album.

MJ Cole je slavni britanski DJ i UK garage producent.
DâM-Funk, poznat i kao 'ambasador boogie funka', već nekoliko godina u Los Angelesu njeguje glazbu koja korijene vuče iz stilova ranih 80-ih kao što su boogie, nu soul i electro-funk.
Yip Deceiver projekt je dvojice članova popularnog benda of Montreal; glazba na njihovom prvom, istoimenom EP-u uključuje elemente novog vala, R&B-a 80-ih i elektroničke glazbe.

Najavljeno je još domaćih i stranih rock glazbenika, detalje provjerite na stranici Terraneo festivala.

Ovogodišnji Terraneo održava se od 7. do 10. kolovoza. Cijena festivalske ulaznice do početka festivala iznosi 440 kuna, a cijena ulaznice za šest dana boravka u kampu 200 kuna.

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju