Skip to main content
  • 20.04.2023.

Yesterday’s Parties obilježavaju 25. Media Mediterranea festival u Puli

Festival Media Mediterranea održava se od 1999., a fokusiran je na područje novih medija i tehnologija te cilj ima edukaciju mladih autora iz područja novih medijskih kultura, međunarodnu promociju lokalnih autora, te jačanje produkcije lokalnih autora

Piše: 

 

Udruga Metamedij priprema 25. Media Mediterranea festival od 21. do 29. travnja u Puli. Festivalski program sačinjen je od izložbenog programa, novomedijskih instalacija, artist talkova i glazbenog programa.

Lokacije održavanja festivala su u Gradskoj galeriji Pula, u Europskom centru za mir i razvoj, dok će se glazbeni dio programa održati u Galeriji Cvajner. Tema ovogodišnjeg festivala je "Tomorrow's Parties".

Iako festival obilježava tema “Tomorrow’s Parties”, glazbeni dio nosi naziv “Yesterday’s Parties” na kojem nastupaju lokalni DJ-evi i DJ-ice. Glazbeni program održava se samo kroz prva dva festivalska dana u petak 21. travnja i u subotu 22. travnja s početkom u 21 sat. U petak nastupaju Too Faar, Miss Moon i Teddy-Lee, a dan poslije na repertoaru su M. Funkovich, Tricky D i DJ Cube.

Više o glazbenom programu i zvuku kojeg posjetitelji mogu čuti organizatori otkrivaju “Bit će to druženje uz glazbeni program u kojem će nastupati naši dragi ljudi, kolege DJ-evi i glazbenici s kojima smo surađivali tijekom 25 godina festivala. Glazba će biti šarolika, od chill i downtempa preko soula, funka i breakbeata pa se sve do deep housa”.

Marko Grbac Knapić kroz projekt Too Faar spaja elektroničku i odsviranu instrumentalnu glazbu. Nedavno je objavio album “Pongal” koji je nominiran za ovogodišnjeg Porina u kategoriji elektroničke glazbe, te je bio nominiran i za Ambijentalno izdanje na Ambasadoru 2022.

Miss Moon je jedna od pokretačica Soul Tinga. U DJ vodama je već više od desetljeća. U svojim setovima kombinira R&B, hip-hop, soul, future beats, baile, afrobeats i amapiano. Teddy-Lee aktivan je na sceni duži niz godina, a kao selektor i DJ od 2004. godine. njegove šarene selekcije i DJ setovi obuhvaćaju širi raspon glazbenih stilova koji naravno ovise o mjestu, publici i atmosferi.

M. Funkovich je multimedijalni umjetnik, prisutan na audiovizalnoj sceni kao VJ/DJ od 2001. godine. Predsjednik je Udruge BukaNoise i osnivač Soul&Funk glazbenog programa Groovoteka. Dean Bagar aka Tricky D, rođen u Hrvatskoj, devedesetih postaje underground break-beat aktivist u  Berlinu, te vodi jedan od prvih drum and bass live bendova u Njemačkoj, Elektronauten.

Kao DJ Tricky trenutno nastupa sa funk, disco, latin te chill out selekcijom. Glazbeno putovanje DJ Cubea najviše je vezano uz udrugu Metamedij gdje je napravio svoje prve korake i gdje se razvijao. Kroz vrijeme se mijenja i razvija, ali zadržava svoju želju eksperimentiranjem i odbija biti žanrovski ograničen.

FB EVENT: 25. Media Mediterranea festival: Tomorrow's Parties


 

 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop