Skip to main content
  • kashina
  • 19.01.2020.

Croatian Rave Nation – Noćni klub Mungos bio je oaza

Croatian RAVE Nation /1993-2008/ je FB stranica koja već više od tri godine slavi zlatno doba hrvatskog Ravea, a pokrenuo ju je Damir Cuculić u suradnji sa CET-om.

Piše: 

Naslovna foto

kashina


Na ovoj stranici se prikupljaju, sistematiziraju i objavljuju raznorazni zanimljivi audio, video, foto i pisani materijali iz svih raspoloživih i dostupnih javnih i privatnih arhiva kako bi na jednom mjestu imali kompletan uvid u povijest elektroničke glazbene scene i kulture u Hrvatskoj.

Evo jednog zanimljivog isječka o legendarnom klubu Mungos – Kašina

"Atmosfera je bila veličanstvena, tolika gomila ljudi na jednom mjestu koja uživa u glazbi u kojoj nema pjevanja. Vikendom se znalo skupiti po 2000 ljudi, koji su ujutro nakon završetka programa još znali ispred stajati satima." Tim je riječima zagrebački DJ Igor Grgić, hrvatskoj publici poznatiji pod pseudonimom Toxic, pokušao dočarati dijelić onoga što se početkom devedesetih događalo u malom progorskom selu".

Mungos+Kashina mjesto je koje je ostalo zapamćemo po održavanju nekih od najboljih partya u zlatno doba rave pokreta 90-ih godina, gdje je vladala atmosfera koju je danas riječima teško opisati.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2